Пропускане към основното съдържание

Извеждат обитателите от незаконната пристройка в Нови хан

Държавата ще осигури подслон на обитателите на незаконната постройка към църквата "Света Троица" в Нови хан, съобщиха от пресцентъра на министерството на регионалното развитие.



Пристройката към църквата "Света Троица" е построена през 2008 г. без разрешение, където живеят около 40 души.Участниците в срещата по проблема са се договорили за извеждане на хората от дома.

На разговорите са присъствали и министърът на труда Тотю Младенов и националният омбудсман Константин Пенчев, както и отец Иван - настоятел на дома.

Най-късно до 19 декември тази година социалното министерство, съвместно с Държавната агенция за закрила на детето и Агенцията за социално подпомагане, ще търсят варианти за настаняване на всички около 40 души, които в момента живеят в нелегалната постройка.

За оставащите без подслон МРРБ ще инициира процедура за осигуряване на фургони за живеене, заяви Лиляна Павлова.

Тя е съобщи също, че може да бъде предоставен и държавен терен в местността "Побит камък" на около 2 км от Нови Хан.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.