Пропускане към основното съдържание

Готвят нов протест за цените на горивата

Нов протест срещу високите цени на горивата подготвят от гражданско сдружение "Сила". Той е предвиден за събота, 26 ноември, и трябва да се проведе в няколко града в страната.



"Ние, от ГС "СИЛА”, смятаме, че последните повишения на цените на горивата са спекулативни и противоречат със световните тенденции и принципи в ценообразуването!“, се чете в декларация, адресирана до медиите в страната.

В социалната мрежа Фейсбук вече има направена страница "НЕ! на безумните цени на горивата", посветена на бъдещия протест. В нея досега присъствие в шествието са заявили над 400 души.

В София протестът ще започне от 12 часа пред кино "Арена – Запад“ и вероятно ще продължи по основни столични булеварди. Освен в столицата, сборни пунктове за протеста има още в Благоевград, Стара Загора, Силистра, Самоков, Перник, Сливен, Велико Търново, Димитровград и Пловдив.

"Нека заедно покажем, че търпението на българина е изчерпано. Това не е протест само за тези, които имат и управляват автомобили. Транспортът е един от основните сектори в икономиката на една държава. Той влияе на цените на абсолютно всички стоки, като най - голямо отражение дава върху хранителните продукти", завършва обръщението на ГС "Сила“.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.