Пропускане към основното съдържание

Стачка, протести и шествия в последния ден на ноември

Серия от протести ще залеят страната в днешния последен ден на ноември.

В София ще се проведе национален протест срещу промените в пенсионната система.



Двата синдиката - КНСБ и КТ „Подкрепа” организират национален митинг мотото: “НЕ на промените в пенсионната реформа, орязващи правата на българските граждани и срещу отнемане на допълнителното трудово възнаграждение за придобит трудов стаж и професионален опит (клас прослужено време)”.

Шествието на КТ „Подкрепа” ще започне от Национален стадион „Васил Левски” в 11.30 часа и ще премине по ул. ”Гурко” – бул.”Васил Левски” – бул.”Цар Освободител” до площад “Народно събрание”.

Протестният лъч на КНСБ ще започне от пл. „Македония” 1 в 11.30 часа и ще премине по бул. „Хр. Ботев” – бул. „Стамболийски” – бул. „Мария Луиза” – бул. „Дондуков” – бул. „Цар Освободител” до пл. „Народно събрание”, където двата лъча ще се съберат и ще проведат протестен митинг от 13.00 ч.

Очаква се двата синдиката да бъдат подкрепени от близо 25 000 души. Поради шествието от 7 ч до обяд поетапно ще бъдат затваряни улици в центъра на София. Забраните ще важат до приключване на мероприятията.

Същевременно продължават протестите и на земеделците. Фермери от Русе, Разград и Силистра се заканиха, че в 11 ч ще окупират Дунав мост.

Очащва се движението да бъде спирано и на ГКПП-Капитан Андреево на турската граница. Фермерите настояват за договорената субсидия от 570 млн. лв. за 2012 г., която бе намалена в бюджета на 340 млн. лв.

Продължава и стачката на БДЖ, която ще започне своя седми ден.

Ръководството на БДЖ и синдикатите все пак за първи път ще седнат на преговори. Въпреки това позициите и на двете страни в предходните дни останаха непроменени.

Синдикатите протестират срещу съкращаването на 138 влака по различни линии и срещу уволнението на 2000 работници от дружеството. Във вторник бяха спрени първите 30 влака от предвидените за съкращение.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.