Пропускане към основното съдържание

Посредниците и цените на газа падат

Постигнати са по-ниски цени за руския газ за България. Отпадат посредниците при доставката на газ и сделките ще се сключват директно с "Булгаргаз". Това съобщи премиерът Бойко Борисов след подписването на пътната карта за газопровода "Южен поток".
По-ниски цени за руския газ за България и отпадане на посредниците при търговията на газ с Русия.
Тези две първостепенни задачи са успели постигнат премиерът Бойко Борисов и министърът на икономиката Трайчо Трайков в тежките преговори с руската страна в резиденция „Евксиноград".
Постигнати са по-ниски цени за руския газ за България. Отпадат посредниците при доставката на газ и сделките ще се сключват директно с "Булгаргаз"
съобщи премиерът Бойко Борисов, след като бе подписана пътната карта за газопровода „Южен поток".
Преговарящият от руска страна енергиен министър на Русия Сергей Шматко също потвърди повратната точка с отпадането на посредниците. "Сложихме точка на работата с посредниците. 
Новият договор ще започне да действа от 30 юни 2011 година.
Ние получихме изчерпателна информация за развитието на българския газов пазар. Трябва да стимулираме потреблението на газ за българския газов пазар, заяви Шматко.
По думите на премиера Борисов, преговорите са били изключително тежки и снощи са били пред провал.
Искам да благодаря на министър Шматко, че не си замина още снощи. С руската делегация не можахме да се договорим до 3 часа тази нощ, затова продължихме преговорите и тази сутрин, заяви Борисов. Проблеът възникнал от позицията на Руската федерация, която калкулира цените на газа по пазарен принцип. По думите на Борисов, по този начин руският газ ставал непродаваем на българския пазар и много предприятия щели да фалират, а потребителите да минат на твърдо гориво.

Източник bnews.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.