Пропускане към основното съдържание

На Борисов му се ще да дава по €7000 заплата, но...

..когато изловим крадците и когато вдигнем приходите

Снимка: Булфото

Задочният спор чрез медиите между премиера Бойко Борисов и кмета на Сливен Йордан Лечков продължи и днес.
По повод последните събития и прокурорската проверка срещу Лечков, Борисов заяви, че толерира действията на обвинителите, и че трябва да бъде проверяван всеки в държавата, срещу когото има сигнали за злоупотреби.
Министър-председателят разкритикува само сроковете, в които се правят разследванията.
За сливенския градоначалник Борисов каза:
"Господ на едно место дава, на друго взема, Лечков е такъв във своите изказвания, какъвто е в действията си на терена – Уникален!".
В същото време майки протестираха в девет български града срещу политиката на правителството в сферата на социалното подпомагане.
Те настояваха да отпадне подходният критерий при получаване на детските добавки, сумите да се изплащат от 1-во до 15-то число на месеца, а размерът на добавката да скочи от 35 на 50 лева.
Вместо обаче да подкрепи протестите, Бойко Борисов каза, че и той иска да се вдигне размерът на добавките, но на този етап няма как да стане.
"Исканията могат да бъдат изпълнени само когато се стабилизира държавата, когато изловим крадците и когато успеем приходите, които събираме, да не изтичат", каза ядосано Борисов.
Той посочи, че иска пенсиите да са 2000 евро, а заплатите 7000 евро, но няма как да стане.
"Тези майки са гледали как се краде държавата 20 години и не са протестирали, а сега са тръгнали да недоволстват… няма да стане", заяви Борисов в Пловдив, където официално прехвърли собствеността на стадион "Христо Ботев" от държавата на пловдивската община.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.