Пропускане към основното съдържание

На борба, другари!?!

Комунистически клуб “Че Гевара” призова за контранастъпление срещу капитализма


Снимка: Булфото

Финансовият министър Симеон Дянков вече може да трепери, след като го подгониха и... партизаните. Борбата с икономическата криза и антикризисните мерки на правителството срещна остра съпротива и от Съюза на комунистите в България.
В отворено писмо до медиите представителите на комунистически клуб “Че Гевара” от Пловдив посочват директно причината за икономическото нещастие на хората в България - реставрацията на капитализма.
“Основа на правителствената стратегия за излизане от срива на капитализма са радикалните промени в системата на социалните осигуровки, повишаването на възрастта за пенсиониране, разко намаляване на работната заплата, на пенсиите и на всички социални придобивки.
Това мракобесие носи отпечатъка както на консервативната и либералната мисъл, така и на продажната социалдемокрация, която поддържа антибългарската политика на капиталистите и се е поставила съвсем доброволно в пълно съгласие с действията и решенията на институциите от Европейския съюз”, посочват комунистите.
Те роптаят открито и срещу българският бюджетен дефицит, външната и вътрешната задлъжнялост, които се използват за “идеологически терор спрямо всички работещи слоеве в страната – работници, малък и среден индустриален и търговски бизнес, дребни и средни селски стопани”.
Обръщението към народа завършва с патетичен партизански призив за всенародна съпротива:

“Съюзът на комунистите в България призовава трудовите класи и българския народ да се организират и без забавяне да преминат в контранастъпление...

...Работниците могат да живеят по-добре без капиталистите!

Те произвеждат богатствата и тези богатства им принадлежат!”

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.