Пропускане към основното съдържание

Женева 2010: Новият Nissan Micra

Автомобилното изложение в Женева стана домакин на световната премиера на новата Micra. От пресинформацията, разпространена от Nissan, става ясно, че тя се превръща в глобален модел, който ще се продава в 160 страни по света.
Nissan Micra е изграден върху новата „V-platform”, която се използва и от субкомпактния кросоувър Juke, чийто дебют също се състои в Женева, а появата му на пазара се очаква през есента.
Габаритите на новата Micra са 3 780мм. дължина, 1 665мм. широчина и 1 525мм. височина, а междуосието и е 2 450мм. Това ще рече, че автомобилът е по-дълъг и по-широк от своя предшественик, но в същото време е станал по-нисък.
Компактният модел ще се предлага първоначално с трицилиндров 1.2-литров бензинов двигател, чиято мощност е 80к.с., а максималният му въртящ момент достига 108Нм. По-късно той ще получи и турбоверсия на същия агрегат, доставяща 98к.с. и 142Нм.
И двата двигателя на Nissan Micra ще могат да се комбинират с петстепенна механична скоростна кутия или с изцяло новата CVT трансмисия. В списъка с допълнителните екстри се отличават системата за паркиране PSM, която има три нива (amateur, normal и expert), тъчскрийн екран и стъклен покрив.
Продажбите на новото поколение на Nissan Micra ще стартират още този месец в Тайланд, а появата на автомобила в Европа е предвидена за месец ноември.

Източник autoblog.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.