Пропускане към основното съдържание

Барселона със стратегическо реми срещу Щутгарт

Носителят на трофея Барселона завърши 1:1 при гостуването си на Щутгарт в първи двубой от осминафиналите в Шампионската лига. Каталунците стигнаха до равенството, въпреки че през първата част бяха тотално надиграни от германския си опонент. Какау реализира попадението за Щутгарт през първата част. В началото на второто полувреме Златан Ибрахимович успя да изравни. 
Домакините от Щутгарт изиграха изключително добро първо полувреме. Още в началните минути домакините загатнаха, че няма да се дадат без бой на носителя на трофея. В 12-ата минута прекрасен шанс се откри пред Какау, но той не успя да ориентира в наказателното поле на Барса, въпреки че бе непокрит. В 18-ата минута Лео Меси направи отличен пробив и стреля, но ударът му спря в бранител на Щутгарт. В следващите минути домакините бяха по-активни. На два пъти отбраната на Барса бе принудена да чисти панически след центрирания в полето пред Валдес. 
В 25-ата минута натискът на "швабите" дада резултат и те излязоха напред в резултата. Какау се разписа майсторски с глава след центриране на Гебхард отдясно. Въпреки гола домакините не се прибраха и продължиха да атакуват. Секунди след гола съдията не отсъди дузпа в полза на Щутгарт за очевадна игра на Пике с ръка. Малко след това последва нов пропуск на Какау. В 32-ата минута отново той бе главно действащо лице, след като проби и стреля, но ударът му спря в тялото на вратаря. До края на първата двата тима имаха по още едно положение. Първо Треш не успя да стреля след хубав пробив на Хлеб. 
В 40-ата минута Лео Меси стреля опасно, Леман отби топката, след което тя спря в гредата, а домакините се спасиха от сигурен гол. 
В началото на втората част Барса започна по-мотивирано и в 52-ата минута Ибрахимович изравни. Той се оказа в отлична позиция и след като Леман спаси първия му удар, при добавката Златан не сгреши - 1:1.
62-ата минута опасна атака на Щутгарт завърши с удар на Кедира в аут. Шест минути по-късно Барса бе близо до втори гол. След центриране от корнер топката попадна в Ибрахимович, който стреля, но от голлинията Молинаро с рамо изби. Гостите веднага поискаха дузпа, каквато обаче не бе отсъдена. 
В следващите минути двата тима заиграха по-внимателно и чисти положения пред нападателите не се откриваха. Така развръзката остава за реванша след три седмици на "Камп Ноу".

topsport.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.