Пропускане към основното съдържание

bTV срещу "Булсатком" - рунд пореден

Според "Булсатком" в кризата bTV налага "безпрецедентна ценова преса"
Няма изгледи за разрешаване на финансовия спор между bTV и "Булсатком". Двете страни в конфликта отново си размениха обвинения, след като не успяха да сключат договор за 2013 г. заради спор за цената на програмите.


Исканите нови цени от bTV медия груп представляват близо 50 на сто от сумата за правата на всички програми на Булсатком, съобщиха от оператора на сателитен сигнал. Според "Булсатком" в кризата bTV налага "безпрецедентна ценова преса". Близо 35 на сто от месечните сметки на абонатите отиват за правата за излъчване на програми, значителна част от които bTV иска само за своите канали, допълват от оператора.

До настоящия момент броят на абонатите не е бил критерий за определяне размера на таксите за излъчване на програмите на bTV, поради което от Булсатком заявяват, че е клевета твърдението, че крият абонати. Всяка година операторът попълва и изпраща данни за развитието на мрежата си и броя на абонатите си към националния телекомуникационен регулатор КРС, от годишните доклади на който е видно, че компанията не разполага с "господстващо пазарно положение", твърдят от "Булсатком".

Оттам заявяват, че отбивка от цената за абонатите им ще има чрез приспадане от сумите за следващия месец, като стойността й ще зависи от броя на дните, в които не са излъчвани програмите на bTV медия груп.

Междувременно операторът е пуснал няколко нови програми и води преговори за добавяне на други. От дружеството вече оказват техническа помощ на свои абонати, които желаят да гледат безплатната ефирна bTV за настройване на стайни и външни антени. От вчера се извършват настройки на телевизионни приемници, които позволяват да бъде приеман цифров телевизионен наземен сигнал с ефирната програма на bTV.

Абонатите на "Булсатком" отново са без каналите на bTV
2 яну 2013 16:45390От телевизията обаче са категорични, че "Булсатком" подменя фактите.

"bTV стои твърдо зад позицията си, че Булсатком налага безпрецедентна ценова дискриминация върху медията, която се проявява във всички предложения на оператора. В условия на финансова и икономическа криза и възползвайки се от пазарната си мощ с над 35% пазарен дял, Булсатком изнудва медията, на гърба на зрителите с непазарни цени", се казва в съобщение на телевизията.

"Вероятно операторът прави опит да заблуди зрителите с цел да увеличи месечните такси към тях в интерес единствено на собствената си печалба, като се опита да прехвърли върху bTV отговорността за това решение. bTV изразява категорично несъгласие с намеренията на Булсатком да прехвърли върху абонатите си ангажимента за инвестиция в съдържанието, от което операторът печели, без да допринася по никакъв начин за създаването му", пишат от телевизията.

Според тях практиката на "Булсатком" да задържа над 80% от приходите на клиентите си за себе си за пагубно за развитието на целия телевизионен пазар в България и в краткосрочен, и в дългосрочен план. Цитираните от оператора проценти за закупуване на права са крайно съмнителни и неясни, твърдят от медията.

"Проблемът се задълбочава допълнително от факта, че според официално проучване на АБРО Булсатком декларира по-малък от реалния си брой абонати (критерий, който винаги е бил свързан с ценообразуването на каналите на bTV) и така допълнително увеличава печалбата си на гърба на клиентите си и на съдържанието, което разпространява. Само за последната година операторът е задържал за себе си от каналите на bTV Media Group милиони, без да насочи събраните от зрителите средства към създаването на оригинално ново българско съдържание", се посочва още в съобщението.
bTV никога не е призовавала зрителите да сменят доставчика си. bTV спазва своя ангажимент да информира засегнатите от Булсатком абонати за други възможности на зрителите за достъп до каналите на bTV Media Group, се казва още в съобщението.

До телевизията са достигнали стотици оплаквания и коментари от зрители, които в момента не получават адекватна компенсация за отсъствието на каналите на bTV от мрежата на доставчика, нито уверения, че това ще се случи, въпреки че доставчикът е събрал парите на абонатите си именно за гледане на каналите bTV.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност