Пропускане към основното съдържание

Британски политик: Ще изгоним българските мърлячи вкъщи

Британски политик: Ще изгоним българските мърлячи вкъщи
"Ще върнем мърлявите сънливци от България и Румъния вкъщи", заяви общинският съветник в Уестмистър Ники Айкън, пише британският в. Дейли телеграф. Органът на местното самоуправление в Лондон е готов да отдели хиляди паунди за транспортни разходи и да прочисти импровизирани лагери.


В същото време общината укори правителството на Дейвид Камерън, че си играе на "криеница ", добавя агенция КРОСС. Кабинетът не дава информация колко имигранти от двете най-нови членки на Европейския съюз ще пристигнат на Острова.

В средата на януари стана ясно, че британските министри са подложени на натиск да представят данни за това колко румънски и български имигранти може да дойдат във Великобритания след отпадането на ограниченията на пазара на труда в края на тази година.

Напливът на имигранти от двете страни ще създаде „проблеми”, тъй като ще има недостиг на жилища, предупреди министърът на регионалното развитие Ерик Пикълс. В същото време той отказа да разкрие подробности за това колко българи и румънци се очакват.

Около 21 милиона румънци и 7 милиона българи ще бъдат свободни да пътуват и работят във Великобритания от края на 2013 година, когато преходният контрол на ЕС изтича.

По-рано британски депутати предупредиха, че около 300 000 имигранти от Румъния и България може да пристигнат във Великобритания след изтичането на сегашните ограничения на 31 декември. Депутатът Филип Холобоун отиде още по-далеч и настоя, че броят на румънците и българите във Великобритания може да се увеличи от 155 000 до 425 000.

Няма достоверни оценки за това колко румънци и българи ще дойдат във Великобритания, когато бъдат отменени ограниченията в края на тази година, призна министър от британския кабинет.

Министърът по въпросите на регионалното развитие Ерик Пикълс заяви, че напливът на имигранти от двете страни ще предизвика проблеми с определени услуги – като жилищното настаняване, пише вестник „Йоркшир пост”.

Най-много имигранти най-вероятно ще пристигнат в Лондон, където вече живеят значителен брой граждани на двете страни.

Според министъра не може да се каже, че 300 000 души ще се преместят във Великобритания. Именно за подобни цифри говорят някои консервативни депутати, базирайки своите прогнози на миграционните нива след приемането на Полша, Чехия, Литва и Латвия.

По-рано британското правителство потвърди, че няма да поиска удължаване на временните ограничения на правото за работа на българи и румънци във Великобритания.

Министрите трябва да изяснят колко българи и румънци ще пристигнат във Великобритания, когато ограниченията отпаднат, настояха вчера консерватори от британския парламент, пише вестник „Сън”.

Министърът на регионалното развитие на Великобритания Ерик Пикълс разкри вчера, че правителството разполага с прогнозни данни, но отказа да ги оповести.

Попитан дали министрите са се опитали да направят оценка, той каза: „На мен ми бяха дадени данни, аз не съм убеден в данните и докато не бъда убеден, няма да ги цитирам”.

Помощник на Пикълс каза, че той е имал предвид оценка на вътрешното министерство.

Но от Министерството на вътрешните работи на Великобритания настояват, че те не са правили такава оценка и смятат, че данните трябва да идват от министерството на регионалното развитие.

Във Великобритания има опасения за наплив на имигранти, след като ограниченията за българи и румънци отпаднат в края на тази година.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.