Пропускане към основното съдържание

Пияни хулигани пребили жестоко младеж от Гана и приятелката му пред детето ѝ

Пияни хулигани пребили жестоко младеж от Гана и приятелката му пред детето ѝ
Тежък случай на побой на расова основа – този път в столичния квартал „Борово”. Бити са млада жена с приятеля ѝ, който е чернокож и то пред очите на детето на жената.


Случката става на 31 октомври. Тогава жената, която не иска да разкрие името си, е била с чернокожия си приятел, който е от Гана и са водели дъщеричката ѝ в мола на бул. „България”, за да празнува Хелоуин. Тогава, при пазара на кв. „Борово” три момчета, „във видимо в нетрезво състояние”, започнали да обиждат младежа от Гана с приказки: „Маймуно грозно, какво правиш в моята държава”. Не обърщах внимание и това вбеси хулиганите, единият от които завика: „Нека видиш смъртта на детето си”, разказа жертвата. Не издържах и отвърнах, че сигурно той няма да има дете. След това ме замериха с храна и някакви шишета и този, който ме обиди, ме свали с юмрук, продължи младата жена. Извадих телефона си да се обадя в полицията, а през това време тримата свалиха приятеля ми и започнаха да го бият, добави тя пред Нова телевизия.

Не знам откъде дойдоха – просто дойдоха и всички ми се нахвърлиха. Чух някакъв човек да им говори да спрат, добави ганаецът.

Детето ми пищеше и викаше: „Моля ви, не бийте мама”, продължи младата българка. Полицията дойде един час след това и единият от служителите на реда попита на висок глас дали някой знаел имената на нападателите. А хората ги видяха, но никой от полицаите не ги разпита пред нас, каза тя.

Същевременно от Шесто РПУ казаха, че нападателите са разпознати и са арестувани. Случаят е банален – под въздействието на алкохола се е стигнало до побоя. Задържаните са на 25-20 години, единият е с криминална регистрация.

Източник actualno.com

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.