Пропускане към основното съдържание

Велизар Енчев: "Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно"

"Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно"

"Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно", е заглавието над интервю в "Преса" с Велизар Енчев, депутат от партията.

"Взимат се еднолично от Симеонов, авторитарно. Аз научавам от медиите за тях. Валери Симеонов и Валентин Касабов трябва да си посипят главите с пепел за досегашната позиция, да се извиняват на избирателите си за грешния политически ход, който предприеха /за подкрепата на кабинета "Борисов" - б.а./ и лично на мен", заявява Енчев. Той определя ПФ като "незрял политически субект".


"Предвиждаме в обозрим период от време - още от 2015-а, да бъде прекратена възможността за планов прием на неосигурени пациенти. Те ще ползват единствено и само регламентиран пакет при изброени спешни състояния. Т. е. разликата между осигурения и неосигурения ще стане видима", съобщава в интервю а "Труд" Петър Москов, министър на здравеопазването.

Друга промяна, която Министерството на здравеопазването ще се усети още през март догодина, предвижда се НЗОК да има повече възможности за конктол и по-добро договаряне. "Контролът е цяла поредица от мерки, свързани с това по какъв начин и критерии настъпва изписването на пациенти от болницата и какъв е резултатът от лекарствената му терапия, за която плаща НЗОК. Ако при изписването очакваният резултат не е наличен и при болния не са постигнати определени показатели, това ще бъде основание НЗОК да търси други условия за следващия договорен период със съответния производител или доставчик на лекарствени средства, или със съответната болница, която е получила пари от фонда, но срещу тях не е осигурила очакваната терапия", уточнява Москов.

Според челото на "Телеграф" фрешът от цитрусови плодове, който се изстисква на място в някои магазини, може да причини колит и алергии. Причината е, че кората на тези плодове се обработва с оцветители и гланциращи емулсии. Освен това има опасност от наличие на пестициди. Търговците масово не мият цитрусите, преди да ги сложат в пресата за изстискване. Така вредните вещества от кората попадат в самия сок.

България оглави поредна срамна класация - държавната ТЕЦ "Марица-изток 2" е най-големият замърсител сред всички промишлени заводи в Европа, а българите отново дишат най-мръсния въздух. Това показва проучване на Европейската агенция по околна среда от 2012 г., алармира "Сега". В топ 30 на промишлените замърсители попадат още и два от тецовете, свързвани с бизнесмена Христо Ковачки - "Бобов дол" и "Брикел" с горивната си инсталация в Гълъбово.

В интервю за "24 часа" лидерът на БСП Михаил Миков коментира: "Колкото по-категорични сме, че ще бъдем в опозиция, хорът на критиците ни набира мощ. Някои наши партийни другари явно не се чувстват удобно в политиката далеч от властта. Тъкмо затова периодите в опозицията са много полезни. Използват се от партиите за изчистване от клиентелата и неприкритата лична амбиция."

Промени на върха на БСП не са достатъчни, заявява в интервю за "Дума" социалистът Ангел Найденов. Според него обновлението на БСП трябва да включва много повече промени, отколкото само това на лицата в ръководството. "Обновлението е промяна на поведението ни, на отношението ни към случващото се в страната. Нужно ни е и обновление в езика на посланията, защото хората не разбраха достатъчно добре това, което свърши кабинетът "Орешарски, а предизборните ни обещания май не стигнаха до тях", смята Найденов.

В отговор на въпрос за "Стандарт" Милена Дамянова, зам.-министър на образованието, разказва за новите моменти в новия законопроект за училищното и предучилищното образование: "Учебният пран ще утвърждава годишния брой часове. Той ще даде възможност на училищата сами да разпределят седмичните часове, което ще позволи съобразяване на учебното съдържание с потребностите на учениците. Предвидено е учебната програма да се утвърждава не за клас, както е в момента, а на етап. Така всяко училище ще може да прецени какъв процент от учебната програма да усвои съответно в първи, втори, трети или четвърти клас."

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.