Пропускане към основното съдържание

Запалиха Одеса: Сблъсъци между проруски активисти и украйнци за единството

Запалиха Одеса: Сблъсъци между проруски активисти и украйнци за единството
Над 40 са жертвите при сблъсъците между проруски активисти и поддръжници на единството на Украйна в Одеса, сочат последните данни.


Масовите безредици бяха предизвикани от активисти на Десен сектор и на Самоотбрана от Харков и Киев. Те подпалиха сградата на областния съвет на профсъюзите в града, където са загинали най-малко 38 души.

30 души са били задушени от дима, а други 8, докато са скачали от прозорците на сградата. 50 души са били ранени. Сред ранените има и 10 милиционери.

Преди това в сблъсъци на проруски и прокиевски активисти в Одеса загинаха 4 души и бяха ранени 15 души.
Три от жертвите са починали от огнестрелни рани, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на Първи национален телевизионен канал. Сред ранените има трима милиционери, сред които заместник-началникът на одеската милиция Дмитро Фучуджи, както и трима журналисти.

Пред сградата гори и палатков лагер, обособен от активисти, събиращи подписи за провеждането на референдум за федерализацията на Украйна и за статута на руския език.

Заради случващото се в Одеса депутатът от Върховната рада и кандидат за кмет Генадий Труханов призова президентът на Украйна Олександър Турчинов и ръководителите на правоохранителните органи да въведат ред в града.
Над 40 са жертвите при сблъсъците между проруски активисти и поддръжници на единството на Украйна в Одеса

Масовите безредици бяха предизвикани от активисти на Десен сектор и на Самоотбрана от Харков и Киев

30 души са били задушени от дима, а други 8, докато са скачали от прозорците на сградата


Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.