Пропускане към основното съдържание

Намаляват държавната субсидия за партиите!

Намаляват държавната субсидия за партиите!
Държавните субсидии на партиите да се намалят с 8 млн. лв. годишно (което е около 20% от тях), такова е предложението на депутата от левицата Георги Кадиев, внесено вчера в НС към Бюджет 2014, пише „24 часа“. "Ще отрежем субсидиите", потвърди зам.-председателят на НС Мая Манолова. Ако се приеме допълнението "Кадиев", ГЕРБ ще загубят 2,2 млн. лв., БСП -1,8 млн. лв., ДПС - 800 000 лв., "Атака" - 0,5 млн. лв.


Над 780 млн. евро трябва да усвои България от еврофондовете за месец и половина, за да не ги загуби, обяснява "Труд". Това прави по 27 863 650 евро за всеки от 28-те работни дни до края на годината, считано от 15 ноември. Най-големи суми трябва да бъдат раздадени по Програмата за развитие на селските райони и оперативните програми "Околна среда", "Регионално развитие" и "Развитие на човешките ресурси".

Ново обвинение за присвояване на 50 000 лв. от бюджета на МВР ще бъде повдигнато на ексвътрешния министър Цветан Цветанов. Заместник-председателят на ГЕРБ ще бъде привикан в Столичното следствие в петък. Прокуратурата е събрала доказателства, че Цветанов е присвоил парите в полза на Орлин Тодоров, който е бивш шеф на антимафиотите във Велико Търново, информира "Новинар".

Делегация с участието на депутати начело със социалиста Страхил Ангелов планира посещение в Сирия на 7 декември. Това потвърди пред "Труд" Ангелов, който е и председател на групата за приятелство със Сирия в НС. Посещението е тридневно, а в пътуването ще участват представители на Хасковската търговско-промишлена палата. Засега лидерът на "Атака" Волен Сидеров няма да е част от групата, макар че в сряда обяви, че предстои такова пътуване. Хора от "Атака" ще има, но списъкът се уточнява. Окончателната програма за срещи не е готова, но се очаквали разговори с икономическия и външния министър на Сирия. Възможно е да има среща с президента на страната Башар Асад. Темите на разговори щели да са бежанската вълна, възможността за връщане на бегълци в Сирия и участието на български фирми в бъдещо възстановяването на страната, когато конфликтът приключи.

След остър сблъсък с две банки и частен съдия-изпълнител отлъченият от ДПС депутат Гюнай Сефер от милионер до месец може да бъде доведен до просяшка тояга. Цялото имущество на скандалния политик, който получи 10-годишна ефективна присъда за документни престъпления, е обявено за публична продан, показват документи, с които "168 часа" разполага.

Агонизиращият елит на прехода и свързаните с него олигархични интереси са готови да тласнат обществото към хаос, за да запазят властовите си позиции, обяснява ситуацията в страната социалният антрополог Харалан Александров в интервю за "24 часа". По думите на г-н Александров Христо Бисеров и Цветан Цветанов си приличат. "Навремето Бисеров изгради структурите на ОДС под вещите напътствия на Костов и много дълго пребиваваше на интерфейса между политика и бизнес. По това прилича на Цветанов, организационният двигател на ГЕРБ, който също е набелязан за изкупителна жертва." Александров смята, че лидерът на "България без цензура" - Николай Бареков - е направил нещо, което БСП отдавна е трябвало да свърши - обиколил е села и градове и се е свързал със загубилите от прехода. Но предупреждава, че месианското му лидерство надига вълна от очаквания, която лесно може да го потопи.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.