Пропускане към основното съдържание

Агенцията за подслушване се превръща в ключов елемент на властта

Кабинетът й е прехвърлил 100 имота на ДАТО

Кабинетът й е прехвърлил 100 имота на ДАТО
"Сега" твърди, че "Агенцията за подслушване се превръща в мастодонт на властта".

Правителството упорито се е заело да превърне новосъздадената агенция за подслушване в мегаструктура, подобна на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).


Предизборното обещание на БСП бе, че няма да допусне свръхупотреба на специални разузнавателни средства (СРС) както по времето на ГЕРБ. Вместо това, след като увеличи почти двойно парите за слушане и следене за следващата година, кабинетът без много шум е прехвърлил за ползване близо 100 имота на Държавна агенция "Технически операции" (ДАТО). Решението е било взето на закрито заседание миналата сряда. Всички имоти са собственост на МВР и се предоставят безвъзмездно.

Вестникът отразява и позицията на вътрешния министър Цветлин Йовчев, който посъветва алжирския посланик да си мери приказките по повод на инцидента с имигранти в дома в Любимец, станал на 30 ноември.
"Чехия ни даде 1 млн. евро за бежанския проблем", информира "Труд".

Парите са предоставени на България за преодоляване на миграционния натиск. "Истинските приятели се разпознават по това, че помагат в труден момент", коментира жеста вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Вицепремиерът на Чешката република Мартин Пецина подчерта, че е респектиран от начина, по който българите се справят с това ново за тях предизвикателство и заяви пълната подкрепа на страната си за членството ни в Шенген.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.