Пропускане към основното съдържание

"СИЛА" скача на нов протест срещу горивата

Гражданско сдружение "СИЛА" готви нов национални протест срещу високите цени на горивата.

Шествието ще е под надслов: "Не на безумните цени на горивата и безобразно ниския стандарт на живот в България!".

Протестът ще се проведе на 25.03.2012г. (неделя) с начален час 15:00 ч.

"Комисията за защита на конкуренцията отново излиза с неясно и мътно становище относно монополното положение на Лукойл, както и за това дали има картелно споразумение между Лукойл, Ромпетрол, Нафтекс и ОМВ!

Това говори само едно – или отговорните контролни органи са крайно некомпетентни в областта си, или се защитават определени интереси!", пишат в позицията си от "СИЛА".

От сдружението поставят и няколко искания, сред тях са: либерализиране на вноса на горива, премахване на данъка върху акциза, в това число намаляване на ДДС върху горивата от 20% на 16%, граничен контрол на внесеното гориво и граждански контрол на качеството на нефта, който внася и преработва Лукойл.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.