Пропускане към основното съдържание

Хизбула готви голям терористичен акт в София?

Информация за подготвяни терористични актове срещу израелци по летищата в Европа и на първо място в София са получили израелските служби за сигурност, съобщава сайтът cursorinfo.co.il.

Според официални източници шефът на управлението за сигурност в израелското транспортно министерство е помолил европейските си колеги да засилят мерките за сигурност на полетите, с които пътуват израелци.

България се оказала в центъра на подготовка на евентуален терористичен акт поради многото израелци, които посещават зимните курорти в страната, както и други туристически обекти.

Агентурната информация била предадена от израелските служби за сигурност на българските им колеги, пише сайтът Izrus, като се позовава на Walla!.

Военни източници уточняват, че терористичните актове се подготвят от групировката Хизбула в навечерието на четвъртата годишнина от ликвидирането на лидера на военното крило на организацията Имад Морани – 12 февруари, пише сайтът.

Междувременно правителствената пресслужба съобщи, че нашите спецслужби не разполагат с информация за подобен терористичен акт.

Във връзка с публикувани статии в израелски медии, че на територията на България се подготвя мащабен терористичен атентат, информираме, че българските специални служби не са получавали и не разполагат с информация за подготвянето на подобен акт, се казва в съобщението.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.