Пропускане към основното съдържание

Сняг! Язовири преляха, евакуират миньори, Бият деца с метални пръчки в социални домове

Сняг! Язовири преляха, евакуират миньори


„24 часа"

Язовири преляха, евакуират миньори, доброволци чистят паднали дървета


Мокър мартенски сняг затисна цяла Южна България, скъса електропроводи и изпочупи клони и дървета днес. Кърджали и Смолян обявиха бедствено положение, хиляди останаха без ток и мобилни комуникации.

Язовир "Студен кладенец" край Кърджали започна да прелива днес по обед. Водата се изпуска през преливника и няма опасност за населените места в района.

Повишени са нивата на реките Арда и Върбица. В яз. "Кърджали" все още има свободни обеми, които поемат стичащите се води.

„Труд"

Рецидивистът убил Вероника за 15 минути, докато чакал влак

40-годишният рецидивист Илиян Здравков убил и ограбил студентката от Велико Търново за 15 минути, докато чакал влак за Горна Оряховица. Извергът извършил зверството спонтанно и без да го е планирал предварително. Това стана ясно на брифинг в събота в старата столица, която дадоха главният секретар на МВР в оставка Светлозар Лазаров, наблюдаващият прокурор от Окръжна прокуратура Цани Попов и шефът на областната дирекция на МВР в болярския град Илиян Личев.

„Стандарт"

Заврени зетьове бягат от тъщите

Заврените зетьове в симитлийското село Черниче се готвят тайно от тъщите за своя пролетен пленум. Те са решили да свикат важния форум в друго населено място, за да са далеч от майките на съпругите си. Причината за липсата на прозрачност са тъщите, които ги дебнат къде ходят и какво правят.

Мъжете няма да пропуснат и да се повеселят от сърце и душа. Знаят как да го правят, тъй като им се случва рядко, че все са под зоркия поглед на тъщите.

„Монитор"

Бият деца с метални пръчки в социални домове

Деца от социални домове в Асеновград били бити с метални пръчки, щипани и лишавани от храна. Това става ясно от ново шокиращо разкритие на Държавната агенция за закрила на децата (ДАЗД) свързано с насилие в Центъра за настаняване от семеен тип „Звънче" и Центъра за настаняване от семеен тип „Усмивка" в с. Нареченски бани, община Асеновград.

Разследването показва, че са прилагани недопустими методи на възпитание, които нарушават правата на децата.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.