Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 16, 2014

Пенсионерите да харчат добавките, не да ги крият под дюшека!

Благодарение на усилията на социалния министър Ивайло Калфин и на финансовия Владислав Горанов ще има коледни добавки за пенсионерите , а ако беше останало старото правителство, сега нямаше да има пари за заплати. Това заявява министър-председателят Бойко Борисов по време на правителственото заседание в сряда, стана ясно от публикуваната стенограма на заседанието, след което стана ясно, че коледни добавки по 40 лв. ще получат всички с пенсии под 286 лв.

Новини в пресата днес

Първият случай у нас на пациент със съмнения за ебола е водеща теми за петъчните вестници. „Българин, завърнал се преди три седмици от Сиера Леоне, е приет в столична болница с оплаквания, наподобяващи симптомите на ебола, разказа пред Нова телевизия свидетел, чиято майка е била настанена в същата болница, „през няколко кушетки" от въпросния мъж. Според bTV болният е бил в "Токуда", а после е преместен във ВМА...

Отменяме всички цесии в КТБ, обяви Борисов

Гарантираните депозити в КТБ ще бъдат изплатени през 9 банки, съобщи премиерът Бойко Борисов, който заедно с финансовият министър Владислав Горанов и председателят на Бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обсъди ситуацията с Асоциацията на търговските банки в България, съобщава БНР. Пред Асоциацията беше представен и новият директор на Фонда за гарантиране на влоговете Радослав Миленков.

Оранжев код за обилни валежи и гръмотевици в 7 области днес

Оранжев код за обилни валежи и гръмотевици е обявен в седем области на територията на страната. Това съобщават от НИМХ. В оранжево са областите Търговище, Разград, Шумен, Силистра, Бургас, Ямбол и Сливен.

"Иновативен учител" от Microsoft за 2015 е Ангел Ангелов от Шумен

Учителят по информатика и информационни технологии Ангел Ангелов от СОУ „Сава Доброплодни“, гр. Шумен бе избрани от Microsoft като Microsoft Innovative Educator Expert (MIE Expert – иновативен учител) за 2015 г. Той беше номинирани заради постиженията му в използването на технологиите, чрез които да помага на учениците да учат и да постигнат повече. "Да бъдеш избран за Microsoft Innovative Educator Expert е невероятна чест", каза г-н Ангелов“. „И занапред ще продължа да търся иновативни методи и подходи да осигуря на учениците и студентите подходящи инструменти, необходими за успеха на работата им в новия свят“.

Спомени от детството - цитати от любими романи!

Какво по-хубаво от това в неделния следобед да се излегнете с книжка в ръка? А защо тази неделя не си припомните някоя своя любима детска книга ? Със сигурност ще събудите приятни спомени, а и ще се убедите за пореден път, че от историите за деца могат да се направят далеч по-смислени изводи, отколкото от историите за възрастни. Провокираме ви с някои от вечните цитати от любими детски романи.

Студ, вятър и сняг идва в сряда

От сряда се очаква застудяване на времето, предупреждават синоптиците. Днес и утре все още ще е топло. Максималните температури във вторник ще са между 11 и 16 градуса. Ще духа и слаб южен вятър. На отделни места, главно в северозападните райони, ще превали слабо. От сряда обаче вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще започне да прониква по-студен въздух, сочи прогнозата на НИМХ при БАН, цитирана от „Фокус“. На много места ще има валежи – предимно слаби.