Пропускане към основното съдържание

Предложенията за частните фондове дойдоха изненадващо, категоричен Калфин

Трудно може да се приеме изненадващият начин, по който се правят предложенията, касаещи частните фондове.

Трудно може да се приеме изненадващият начин, по който се правят предложенията, касаещи частните фондове.Така не се прави. Това заяви пред журналисти вицепремиерът и социален министър Ивайло Калфин. Според него хората трябва да имат свобода да избират.


По повод спорните предложения за пенсионната система, вицепремиерът заяви, че самият той няма да си прехвърля пенсионната партида. Всеки сам ще го реши това нещо, изтъкна той. По думите му, много хора биха имали интерес да се осигуряват в частни фондове. Ивайло Калфин е запознат със становищата на фондовете. Това дойде изневиделица и не е добро за бизнес средата, каза той по повод спорното предложение което „разбуни духовете". Трябва да има цялостно решение за пенсионната реформа, а не да се прави на стъпки, смята вицепремиерът.

Ивайло Калфин изтъкна, че в меморандума между синдикатите и премиера се поставял спор, датиращ от поне 15 години, за ролята на капиталовите схеми. Те все още не са започнали да плащат, коментира вицепремиерът. Частните пенсионни фондове, по думите му, трябва да започнат да плащат своя дял от пенсиите.

Това по никакъв начин не се решава нито един проблем на НОИ, така той отговори на въпрос с това предложение какви проблеми на осигурителния институт ще се решат.

90 милиона лева повече за социална политика има в Бюджет 2015, доволен е социалният министър. Във всички администрации обаче ще се наложат съкращения. Успяхме да направим максималното за бюджета за следващата година, категоричен бе социалният министър.

Калфин се срещна на работна закуска с бизнес лидери, на която представи социалните приоритет.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.