Пропускане към основното съдържание

Кунева: Реформаторският блок е по-скоро реформаторска платформа, отколкото непременно коалиционно обединение

Партиите от блока обаче тепърва ще се допитват до членовете си
Партиите от блока обаче тепърва ще се допитват до членовете си
Лидерът на „Движение България на гражданите“ Меглена Кунева не изключи съвместно явяване на избори на партиите от Реформаторския блок, като се запазят „физиономиите на партиите“. Кунева обаче подчерта пред БТА, че партиите тепърва ще се допитват до своите членове по тази тема.


Реформаторската инициатива е отвъд коалицията и не засяга само партиите, а целия обществен живот. Това е един от изводите на днешната среща между лидерите на формациите от блока, които започнаха първите официални разговори за трансфрормирането му в траен политически субект.

За мен Реформаторският блок винаги е бил по-скоро реформаторска платформа, отколкото непременно коалиционно обединение, отбеляза Кунева и допълни, че формулата е да има широко гражданско участие и то да бъде трансформирано в енергия за партийния живот в страната.
Според нея Реформаторският блок като инициатива трябва да продължи, а каква ще е формулата за явяване на избори е решение на всички партии в зависимост от това доколко техните членове го искат.

За мен е важно България да се промени и да дадем отговор къде искаме да бъде страната след 10 години, коментира Кунева. Тя отбеляза, че голямата цел на Реформаторския блок и на Движението е да върнат България на пътя на европейското развитие.

По думите й е много важно, че се запазва реформаторската инициатива, без формациите в нея да се явяват непременно заедно, като в същото време коалицията между партии остава като възможност. Кунева припомни, че членовете на "Движение България на гражданите" са поставили сериозни изисквания пред ръководството и тя самата действа в рамките на този мандат.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.