Пропускане към основното съдържание

Дянков: Искам да държа финансовата дисциплина докрай

вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков
Искам да съм първият финансов министър, който държи докрай финансовата дисциплина, заяви вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков пред журналисти в парламента, където се обсъждаше на второ четене бюджет 2013 до късно вечерта на 5 декември.


Той отговори на въпрос за коледните добавки за пенсионерите и посочи, че след три или четири дена ще има яснота, тъй като голяма част от министерствата осчетоводяват капиталовите си разходи в последния момент, пише БТА.

Не съм популист, като двамата министри преди мен - те са били добри финансови министри до 7-8 месеца преди изборите, а след това са забравили, че са финансови министри и са станали популисти, както и техните правителства, коментира Симеон Дянков. Искам да съм първият финансов министър, който държи докрай финансовата дисциплина, декларира той.

Вицепремиерът каза, че за него голямата изненада в дебатите е липсата на т.нар. алтернативен бюджет на БСП, както и това, че лидерът на левицата Сергей Станишев не е бил в пленарна зала. Иван Костов също го нямаше нито за минута по време на дискусиите по бюджетите на ДОО, НЗОК, както и в момента, Мартин Димитров беше само за малко, отбеляза финансовият министър.

Той оцени като добри някои идеи на ДПС, изразени от Алиосман Имамов по време на дискусията за бюджета на НЗОК, но допълни, че те за съжаление трябва да се развиват в годините и не могат да бъдат реализирани в момента.

Около 27 милиона лева са предвидени в бюджет 2013 за провеждането на парламентарните избори догодина, колкото и през 2009 г. , каза Дянков в отговор на въпрос. Той посочи, че има ръст от 32 процента спрямо 2012 г. на евросредствата.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.