Пропускане към основното съдържание

Оставката на заместник-кмета Мария Бояджийска няма да бъде приета

оставка Мария Бояджийска
Кметът на София Йорданка Фандъкова няма да приеме подадената снощи оставка на заместничката си по екология Мария Бояджийска. Това съобщи Фандъкова в ефира на Би Ти Ви.


Няма да я приема, напротив очаквам от нея и нейния екип още по-упорито да настояват за по-строги мерки по справянето на проблема с бездомните кучета, обясни кметът. Тя посочи, че Бояджийска лично е приемала този проблем и тя е тази, която през последните две години е предлагала на общинския съвет както и чрез законодателни мерки да се вземат по-строги мерки за решаването на проблема.

Трагичният край на проф. Ботьо Тачков показа, че са нужни нови твърди мерки за решаването на този проблем, обясни Фандъкова.

За мен е недопустимо агресивни кучета, глутници да остават на улицита, където и тези, които не са агресивни, в глутницата се включват в общия тон, обясин позицията си кметът като посочи, че тя обича животните и не е за нехуманен подход. Тя съобщи и че през последните месеци няма евтаназирано нито едно агресивно куче, а само болни.

През миналата седмица фандъкова е разговаряля с министъра на земеделието Мирослав Найденови с Красимир Велчев от парламентарната група на ГЕРБ, които ще подготвят спешни законодателни поправки. Една от тях предвижда само ветеринарен лекар да определя дали едно куче е агресивно, а на това да става от комисия от 5 човека, които трябва да се съгласят. Мотивът за промяната е, че сега дори да е нахапан човек, започват спорове от страна на природозащитните дали точно това е кучето, ухапало човека, разказа Фандъкова.

Осиновени кучета на улицата няма да има, посочи тя.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.