Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от март 1, 2015

Времето днес: Обилен снеговалеж, силен вятър и червен код

Дъждът постепенно ще преминава в сняг, най-късно в Източна България. Валежите в по-голямата част от страната ще са значителни и на много места ще се образува снежна покривка над 30 см. Ще духа умерен до силен вятър от север, североизток. Ще има условия за виелици и навявания. Максималните температури ще са от 0 до 3 градуса в северозападните райони, до 7-9 по крайбрежието на морето, в София - 3 градуса. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Борисов предложи Румяна Бъчварова за нов вътрешен министър

Румяна Бъчварова Премиерът Бойко Борисов изненадващо дойде в парламента, където предложи настоящия вицепремиер Румяна Бъчварова за нов вътрешен министър на мястото на подалия вчера оставка Веселин Вучков. От парламентарната трибуна премиерътпоиска оставките на главния секретар на МВР Светлозар Лазаров и на шефа на ДАНС Владимир Писанчев. Като мотив министър-председателят посочи съмненията за зависимости.

Калфин: Държавата щеше да бъде изправена пред финансова катастрофа без дълга

Ако парламентът не беше одобрил споразумението за новия дълг, държавата щеше да бъде изправена пред финансова катастрофа, заяви пред БНР вицепремиерът Ивайло Калфин . По думите му, само след два месеца страната щеше да спре плащанията по външния дълг, а правителството да подаде оставка. Калфин смята, че проблемите около приемането на дълга са били създадени изкуствено.

Траурното шествие в Москва в памет на Немцов започна

Траурно шествие в памет на опозиционния руски политик Борис Немцов, застрелян през нощта срещу събота в Москва, започна днес в центъра на Санкт Петербург. Неколкостотин души се движат към площад Марсово поле, където е насрочен траурен митинг. Мнозина държат портрети на Немцов, информира ТАСС.