Пропускане към основното съдържание

Военното разузнаване не може да се ръководи от цивилен гражданин, обяви Михо Михов

Военният министър Ненчев и председателят на Комисията по национална сигурност Михов

Йордан Бакалов е добър специалист, но начело на военното разузнаване не трябва да стои един цивилен гражданин.

Тази теза защити председателят на комисията по национална сигурност в парламента и бивш шеф на Генералния щаб Михо Михов в студиото на БТВ.


Той разкритикува номинацията на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов за освободения пост в службите. Припомняме, военният министър Николай Ненчев освободи от поста шеф на военното разузнаване Веселин Иванов.

Според Михо Михов цивилният гражданин би бил партийно оцветен, а самият закон не допуска партизирането и политическите пристрастия в армията.

Михов не смята обаче освобождаването на Иванов и номинацията на Бакалов за желание военното разузнаване да се оглави от "наш човек", визирайки едно евентуално желание на Реформаторския блок да кадрува при военните. Според Михо Михов с номинацията се прибързва в грешния подход на гонене на комунизма и гонене на сенките на миналото.

По думите на Михов най-вероятно Веселин Иванов е удовлетворен от това, че му пада от плещите товарът с разкриването на досиетата на разузнавачите.

Така Михов разкритикува и изкарването на проблема с досиетата на преден план, както и изтъкването на факта, че във военното разузнаване работят предимно хора, назначени преди 1990 година.

"Какво от това, че са назначени преди 90-те години? Та те тогава са били едни лейтенанти?", зададе реторичен въпрос Михов и подчерта, че в службите не трябва да се нарушавазаконът за наследствеността.

"Ако те целят да изкарат досиетата на военните разузнавачи, тогава има опасност от изхвърляне на експертизата от службата", предупреди Михов, като посочи, че има опасност да се стигне до там в разузнаването да няма и подготвени кадри.

Според него военното разузнаване се нуждае от професионалист. "Тази дирекция трябва да се оглави от висш военен, който е от кариерата и който трябва да кореспондира директно с началника на отбраната и цялата структура", категоричен е бившият началник на Генералния щаб. Едновременно с това трябва да е ясно и какви са отношенията с президента като главнокомандващ.

Това, според Михо Михов, би могло да стане при едно ясно законодателство. Депутатът подчерта, че военното разузнаване има нужда от специален закон. Михов изрази задоволство от новите закони, които се обсъждат съвместно с ГЕРБ, в които се предвижда защита на хората от разузнаването.

На въпрос за оставката на Георги Първанов от лидерския пост в АБВ депутатът не пожела да коментира самия лидер, "защото аз съм в АБВ заради него".
Михо Михов каза, че се надява Георги Първанов да бъде преизбран за лидер на партията и гарантира, че ще работи за това.

"Новородената партия от президента Първанов се нуждае от своя родител и той трябва да се съобрази със своетородителско задължение", коментира още Михов.

Източник news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност