Пропускане към основното съдържание

Идентифицираха терористите, нападнали „Шарли ебдо”, единият се предаде

Идентифицираха терористите, нападнали „Шарли ебдо”, единият се предаде
Тримата нападатели, които убиха 12 души в редакцията на френското списание „Шарли ебдо", са идентифицирани ,предадоха информационните агенции.

Днес във Франция е ден на траур в памет на жертвите.

Според френската полиция, двама от терористите са братя, граждани на Франция - Саид Куаши и Шериф Куаши. Съобщава се също, че Саид е на 34 години, а Шериф - на 32.


В Реймс се провежда операция по залавянето на братята Куаши.

Операцията започна миналата вечер около 23 ч. местно време.
Засега няма информация от френски източници за задържане на някой от братята, нито за намерени улики.
По-рано NBC съобщи, че единият е задържан, а другият е убит, но тя не получи потвърждение.

Издирване беше проведено и в Шарлевил-Мезиере, но там операцията беше прекратена.

Третият нападател е Амид Мурад, на 18 години. Не се уточнява каква е неговата националност.
По-късно агенция „Франс прес" съобщи, че Мурад се е предал.
Смята се, че той е шофирал колата, с която са се движели нападателите.

Мурад обаче твърди, че по време на нападението е бил в училище и че не е участвал в атаката. Алибито му е потвърдено от негови приятели.

И тримата заподозрени са членове на йеменска джихадистка мрежа.

Шериф Куаши вече е осъждан за тероризъм през 2008 г. - за подпомагане на бунтовници в Ирак. Той е прекарал в затвора година и половина.

Припомняме, по-рано беше съобщено, че трима въоръжени мъже са нахлули в редакцията и са открили огън с автомати „Калашников", като са крещели „Аллах акбар" и „отмъстихме за пророка". Полицията разполага с видеоматериал, на който се вижда кака единият от терористите крещи същото пред сградата, след стрелбата. Нападателите са избягали от местопрестъплението с кола.

Сред 12-те жертви на терористичната атака е главният редактор на „Шарли ебдо" Стефан Шарбоние. Ранени са 11 души. Петима от тях са в тежко състояние.

Президентът на Франция Франсоа Оланд обяви днешния ден за ден на траур.

„Най-доброто ни оръжие е единството. Свободата винаги ще е по-силна от варварството." - заяви Оланд в телевизионно обръщение, като добави, че в продължение на три дни националните флагове в цялата страна ще бъдат спуснати.

Миналата вечер над 100 хиляди французи се събраха в централната част на Париж, за да протестират срещу варварския акт срещу екипа на сатиричното списание и да покажат своята солидарност към загиналите.

news.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност