Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 23, 2014

Няма никакво проспиване на случая "КТБ", нещата просто са покрити

Разследването разкрива връзка между ДПС и КТБ Директорът на дирекцията за финансово разузнаване към ДАНС Полина Кавръкова е била назначена на поста в началото на "надуването на балона КТБ" и е напуснала дни преди "банката да бъде ударена" и да изпадне в криза - на 30-ти май 2014 г., показва разследване на bTV. Медията се позовава на данни от социалната мрежа за публикуване и анализ на документи, получени вследствие изтичане на информация -Уикилийкс, както и на доклад на посолството на САЩ. Според Уикилийкс сред "гнилите ябълки" в българската банкова система е именно банката на Цветан Василев - КТБ. Разследването цитира и данни, сочещи връзка между банката и Движението за права и свободи (ДПС).

Велизар Енчев: "Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно"

"Решенията в Патриотичния фронт се налагат силово и авторитарно", е заглавието над интервю в "Преса" с Велизар Енчев, депутат от партията. "Взимат се еднолично от Симеонов, авторитарно. Аз научавам от медиите за тях. Валери Симеонов и Валентин Касабов трябва да си посипят главите с пепел за досегашната позиция, да се извиняват на избирателите си за грешния политически ход, който предприеха /за подкрепата на кабинета "Борисов" - б.а./ и лично на мен", заявява Енчев. Той определя ПФ като "незрял политически субект".

Актуалните теми в пресата днес

Премиерът Бойко Борисов няма да поиска оставката на заместник-министъра на отбраната Орхан Исмаилов, въпреки ултиматума на ПФ, че ще оттегли подкрепата си за кабинета. "Няма да се поддам на натиск. Няма да позволя някой да застраши етническия мир. Единственото по-лошо от това, да няма правителство, е да има подобен етнически конфликт", е заявил Борисов пред "Преса". От БСП и от БДЦ подкрепиха позицията на премиера като национално отговорна.

Над 10 000 неофициални казани за ракия в страната

Най-опасен за здравето е фалшивият алкохол , който се произвежда в примитивни условия, заяви токсикологът проф. Никола Александров пред БНТ във връзка със „сезона“ за варене на домашна ракия. Той обясни, че причината е, че се използва метилов алкохол, антифриз, течност за чистачки и др.

Гражданската отговорност и каското няма да поскъпват догодина

Задължителната автомобилна застраховка "Гражданска отговорност" и масовата "Автокаско" няма да поскъпнат от догодина. Застраховките няма да поскъпнат съществено въпреки големите разходи на компаниите тази година за градушките и другите бедствия, пише в. "Труд".

Православната църква почита Света великомъченица Екатерина

Православната църква почита Света великомъченица Екатерина на 24 ноември. Света великомъченица Екатерина е християнска светица и мъченица, една от най-образованите жени на своето време. Според преданието Екатерина е била дъщеря на Конт, управител на Александрия, Египет, по времето на император Максимиан. Живеейки в столицата, Екатерина получава блестящо образование, изучавайки работите на най-видните философи и учени. Тя заявява на родителите си, че ще се омъжи за онзи, който я превъзхожда по слава, богатство, красота и мъдрост. Младежи от много богати семейства кандидатствали за ръката на красивата Екатерина, но никой не бил одобрен. Майката на Екатерина, която тайно изповядвала християнството, я изпраща при един отшелник, който я посвещава във вярата.

Орхан Исмаилов остава, обяви министър Ненчев

Николай Ненчев. Снимка: архив, БТА Военният министър Николай Ненчев потвърди отново позицията си, че няма да оттегли заместника си Орхан Исмаилов. Не смятам, че Орхан Исмаилов ми е проблем. Точно обратното – мисля, че е едно много добро и точно попадение с оглед на всички онези качества, които този млад мъж притежава, заяви Ненчев пред БНР.