Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 2, 2014

Борисов отново премиер, 43 НС избра и министрите му

След 3-часови - на моменти доста горещи - дебати, с три поредни гласувания парламентът избра Бойко Борисов за премиер на страната, подкрепи и структурата на новия кабинет, както и предложените нови министри. Иначе дебатите предложиха доста емоции, но малко разисквания по управленската програма. Сблъсъкът бе предимно по оста кой е по-ляв, кой е автентичният патриот и чия програма е ксенофобска и антиевропейска.

Основна тема в пресата - новото правителство

Сформирането на новото правителство отново е водеща тема за всекидневниците. „Президентът Росен Плевнелиев връчи мандат за съставяне на правителство на Бойко Борисов, който бе посочен от ГЕРБ за премиер. "Днес имаме още няколко консултации. Утре или ще има правителство, или ще върна мандата", заяви Бойко Борисов. Той помоли ДПС да не гласува за кабинета на ГЕРБ. "Както всички декларират, че са за правителство, на преговорите поставят условия, при които не може да се състави правителство, подчерта лидерът на ГЕРБ. РБ поставят условие за ПФ да участват в правителство. ДПС заявяват че при участие на ПФ няма да ни подкрепят. БСП също не ни подкрепя. Всички декларират, че искат правителство, а залагат препъни камъни. При условие, че БСП, ББЦ и "Атака" казаха, че няма да подкрепят кабинета, ако не се разберем днес с Патриотичния фронт, няма как да има правителство. Чисто математически", допълни той.

Имената на министрите от правителството на "Борисов"

Съставът на новия кабинет беше уточнен по-рано днес на среща между лидерите на ГЕРБ и на партиите от Реформаторския блок. До момента имената не са официално обявени. Не е окончателно известно и какви структурни промени предвиждат бъдещите управляващи с изключение на направените вече заявки за премахване на Министерството на инвестиционното проектиране и разделяне на мегаминистерството на икономиката, енергетиката и туризма на три отделни ведомства.

Пияни хулигани пребили жестоко младеж от Гана и приятелката му пред детето ѝ

Тежък случай на побой на расова основа – този път в столичния квартал „Борово”. Бити са млада жена с приятеля ѝ, който е чернокож и то пред очите на детето на жената.