Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от октомври 26, 2014

Русия-Украйна-ЕС подписаха споразумението за газовите доставки

По време на проведената в четвъртък вечерта среща в Брюксел Русия-Украйна-ЕС за уреждането на газовите доставки за зимния период е постигнат напредък и по-късно е било подписано и споразумението, предаде АФП. Анекс към договора са подписали директорите на компаниите "Газпром" и "Нафтогаз".

Ще се повишат ли сметките за парно тази зима?

Възможно е сметките за парно да са по-високи през този отоплителен сезон заради влезлите в сила по-високи цени на топлинната енергия от 1 юли за по-голяма част от топлофикациите; промените в Наредбата за топлоснабдяване обаче едва ли ще доведат до сътресения при изчисляването на сметките, по-скоро ще има по-добра прогнозируемост на разходите за клиентите. Това коментира за БТА Боряна Колева, изпълнителен директор на една от фирмите за дялово разпределение.

Преглед на пресата днес

Проведената лидерска среща на партиите в парламента е основна тема в днешния печат. "Кунева, Кънев и сие провалят кабинета", пише на първа страница "Труд". Правителство на малцинството между ГЕРБ и Реформаторския блок и плаваща парламентарна подкрепа по теми - такава е според лидера на ГЕРБ Бойко Борисов единствената възможна формула за правителство.