Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от август 3, 2014

Служебният кабинет пое управлението на страната

Изпълнителната власт беше символично предадена на служебния кабинет на проф. Георги Близнашки от правителството в оставка на доц. Пламен Орешарски на церемония в Министерския съвет, пише dnes.bg. В началото й прозвучаха химните на България и на Европейския съюз. Това е второто служебно правителство, което президентът Росен Плевнелиев назначава и четвъртото от демократичните промени насам.

Преображение Господне

Преображение господне На 6 август Българската православна църква отбелязва един от най-светлите си празници - Преображение Господне. Началото на празника е в първите векове на християнството и е свързано с едно от най-важните евангелски събития - явяването на Иисус Христос в небесна слава пред трима от най-близките Му ученици.

Промени в кабинети и агенции се очакват от служебния кабинет

Служебният кабинет Промени в министерствата, агенциите и предприятията със 100% държавно участие се очаква да предприеме служебният кабинет в следващите дни, твърди "Труд". На прицел са политическите кабинети, главните секретари и шефове на ключови дирекции. Според вестника дори някои зам.-министри вече са получили телефонни обаждания, че ще бъдат освободени в най-скоро време, пише dnes.bg.