Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от май 25, 2014

Бареков отива в Европарламента до предсрочните избори

Николай Бареков Бареков и Джамбазки вървят „в пакет". Това обяви на пресконференция лидерът на „България без цензура" (ББЦ) Николай Бареков. По думите му двамата отиват в Европейския парламент (ЕП), за да свършат полезно дело за хората. Бившият журналист обаче загатна, че мандатът няма да продължи дълго. Той е доволен от това, че зад тях има качествени хора. „Ивелина и Рада Коджабашава са хора, които с огромен респект ще работят", заяви Николай Бареков.

Преглед на пресата: Резултатите от евровота вещаят нови парламентарни избори

ГЕРБ спечели, БСП е в колапс, ДПС е във възход. Това е равносметката от предварителното преброяване на гласовете след вчерашния вот, пише на първа страница "Сега". Големият въпрос след вота е какво ще се случи с правителството, пише изданието. Дясната Европейска народна партия ще спечели най-много от европейските избори у нас. ГЕРБ остава първа политическа сила с около 29-30 процента от гласовете и ще има 6-има евродепутати. Изненадващо за второто място спорят БСП и ДПС, посочва още вестникът.

Днес се провеждат изборите за Европейски парламент

17 депутати ще защитават интересите ни Днес се провеждат избори за Европейски парламент Избори за Европейски парламент се провеждат в страната днес. Това са третите подобни избори у нас – първите бяха през 2007 г., когато страната ни стана член на ЕС, вторите - 2009 г. За евроизборите у нас са регистрирани 21 кандидатски листи на 15 партии и 6 коалиции, както и 3 независими кандидати. За 17 членове от България за мандата на Европейския парламент 2014-2019 година общо регистрираните кандидати са 313, от които 208 мъже и 105 жени. За едно място претендират средно 18 кандидати.