Пропускане към основното съдържание

Цветан Василев се предаде на полицията в Белград

Цветан Василев се предаде на полицията в Белград
Цветан Василев Снимка: архив, Булфото

Банкерът Цветан Василев, който е обявен за издирване от Интерпол, се предаде днес в Белград на Управлението на криминалната полиция, която е била по петите му, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.

Съпроводен от адвокат, около 11 часа местно време Цветан Василев е отишъл в Управлението на криминалната полиция на Сърбия в Нови Белград, където в момента се извършва задължителната проверка на самоличността.


След това ще бъде отведен в съда, където съдия ще му определи мярка за неотклонение съгласно бюлетината на Интерпол.
Сърбия е получила съобщението от България, че Василев е издирван, на 15 септември, посочва изданието.

Агенция Ройтерс също съобщи, че Василев се е предал в Белград, като се позова на анонимен висш представител на сръбското вътрешно министерство. "Всички процедури са в ход", е казал само източникът на агенцията, без да даде повече подробности. Официално в Сърбия няма потвърждение на информацията.

От прокуратурата в България заявиха, че нямат официална информация за местонахождението на Василев и дали той се е предал на сръбската полиция. Ако това е така, единствено сръбският съд може да се произнесе дали той да бъде екстрадиран, заяви говорителка на прокуратурата, цитирана от Ройтерс.

Както Dnes.bg писа, Цветан Василев беше обявен за издирване през юли, след като прокуратурата му повдигна обвинение за присвояване в особено големи размери. За мажоритарния собственик на КТБ бе издадена европейска заповед за арест. Той беше обявен за издирване и чрез международната полицейска организация „Интерпол“.

Дотам се стигна, след като прокуратурата съобщи, че от банката на Цветан Василев са изнесени 205 млн. лв. Арестувани бяха председателят на Управителния съвет и изпълнителен директор на КТБ Орлин Русев.

Задържана бе и главната касиерка на банката Маргарита Петрова, както и заместник-главната счетоводителка Борислава Кючукова. По-късно двете жени бяха освободени срещу подписка с мотива, че няма опасност да се укрият или да повлияят на свидетели. Русев пък е на свобода срещу 10 000 лева парична гаранция.

Още в началото на драмата около КТБ стана ясно, че Цветан Василев не е в България. Първоначално се знаеше, че е във Виена, но преди седмица адвокатът му съобщи, че той е в Сърбия. Тогава вътрешният министър на Сърбия Небойша Стефанович обяви, че няма информация Василев да е в страната. На 10 септември пак сръбският вестник „Блиц“ писа, че Цветан Василев е бил забелязан по-рано в стъкларската фабрика в сръбския град Парачин, чийто собственик е той. Изданието цитира работещи във фабриката, които били изненадани от появата му във фабриката, тъй като били чули за Василев или Газдата, както го наричат там, че е избягал през юни от България в Австрия. В същото време от българската прокуратура обявиха, че ако банкерът е в Сърбия, единствено сръбските правоохранителни органи могат да го екстрадират.

В понеделник съдът отказа да отмени искането за арест на Цветан Василев, което беше направено от адвоката на банкера. Мотивите на защитата бяха, че дори и да иска да се върне, за да съдейства, Василев ще бъде арестуван на границата. Съдията обаче отхвърли жалбата с аргумента, че няма как лице, което не е задържано, да оспорва мярката в съда.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност