Пропускане към основното съдържание

Избори незабавно - до края на юли, иска БСП

Това е най-добрият вариант за страната, каза Станишев
Лидерът на БСП Сергей Станишев
Честната позиция е изборите да са незабавно, до края на юли, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на пленума на левицата.

По думите му избори през юли са възможен и реалистичен вариант и това е най-добрият вариант за страната. Преди дни на пресконференция Станишев се обяви за избори в ранната есен, но не и незабавно.


Днес Станишев каза, че България няма нужда от правителство и парламент „на изкуствено дишане“, а от решения, които да доведат до необходимото за хората успокояване.

Според него ситуацията на нестабилност е най-голямата опасност за страната и България не може да си я позволи.

Час по-скоро трябва да дадем на хората правото да се произнесат какъв да бъде следващият парламент, изтъкна той.
Според лидера на социалистите най-коректното и отговорно действие е правителството да си подаде оставката веднага след преодоляването на вота на недоверие за финансовата политика, внесен от ГЕРБ в парламента.

Станишев каза, че утре в дебатите по вота на недоверие за финансовата политика левицата трябва да защити правителството.

ГЕРБ нямат никакво право да размахват назидателно пръст нито на нас, нито на правителството, изтъкна той.

Станишев заяви обаче, че в следващите седмици ще очаква премиерът и министрите да защитят своето достойнство и своята работа.

Пред съпартийците си Станишев изтъкна, че управлението е „изкуство на възможностите“, но не и в България, не и днес, не и с това състояние на БСП.

Лидерът на левицата заяви, че признава с горчивина, че това не са първите загубени избори за партията и за всички тази загуба е болезнена, а резултатът от евровота – неочакван.

Като заяви, че върху БСП ежедневно се излива помия, той коментира, че не посреща случващото се със страх, защото болката, обидата и охулването няма да унищожат БСП.

Няма да позволя БСП да бъде унижавана, обругавана или натикана в ъгъла. Няма да допусна моята партия да бъде поставена на колене, отсече Станишев.

Пред съпартийците си той изтъкна, че партията е трябвало да покаже силен резултат на евроизборите, защото е поела отговорността за съставяне на правителство като втора сила.

За изборната загуба Станишев отново каза, че левицата не е приела тези избори като национални. По думите му БСП е платила цената за упорито насажданото мнение, че е мандатоносител, но на практика ДПС е водещата партия в управлението. Той призна, че по време на мандата е имало събития и поводи, които са затвърдили тези внушения.

„Бяхме лоялен и честен партньор, но се оказахме неумели и нерешителни в упражняването на властта“, призна още председателят на БСП.

Станишев изтъкна и че в партията за редица за решения „яростно се борехме един срещу друг“. Той напомни и ролята на АБВ за резултата с думите, че тя е „откъснала жива плът от партията“ и е довела до „парализа“ на част от твърдите избиратели на БСП.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност