Пропускане към основното съдържание

Барикада на ул. "Горна студена", или 200 думи за най-страшното място в България

Барикада на ул. "Горна студена", или 200 думи за най-страшното място в България
В 2ч. тази сутрин варненският кв. "Аспарухово" бе най-страшното място в България. Калните потоци все още се стичаха по стръмните улици, влачейки камъни, дървета, късове асфалт. А хората, намерили подслон в автобусните спирки, очакваха нов порой.


Булдозери, багери, тежки камиони и пулсиращи сигнални светлини отвсякъде.

До снощи никой във Варна не беше чувал за стръмната улица "Горна студена" в ромския квартал на "Аспарухово". От снощи десетките автомобили, струпани като мръсни играчки, препречват почти цялата й дължина. В една от тях бе открито тялото на жена. В друга – оцеляло дете. До тази сутрин жертвите бяха все още 10.

Няколко къщи край едно от деретата в квартала са отнесени от пороя, а мълвата разнасяше тревожните слухове, че заедно с тях са изчезнали и стопаните им. В непрогледния мрак и гъстата кал оптимизмът губи срещу паниката.

Горе, във високата част на улицата, кметът на Варна Иван Портних брои часовете, в които държавата е бездействала след началото на трагедията.

Долу – в ниското вицепремиерът Цветлин Йовчев и главният секретар на МВР Светлозар Лазаров пристигат ескортирани от жандармерия около 2.30ч.

Между Портних и Йовчев е трагедията на няколко хиляди варненци, но за нея те предпочитат да разговарят през Националната телевизия. Да кръстосват обвинения и сарказъм.

Източник dnevnik.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.