Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от декември 8, 2013

"Защо се ронят герберите и къде зимуват калинките"

ГЕРБ няма разпад, има кадрови грешки, заявява пред "Труд" Владислав Горанов, депутат от партията на Бойко Борисов. "Напускането на двама депутати безспорно е сигнал, че има някакъв кадрови проблем, но в никакъв случай не води до противоречия, напрежение или усещане за разпад. На практика през последния близо месец нито Бойко Борисов, нито Цветан Цветанов бяха в парламента - единият заради травма, която лекува, другият - заради пътувания. Точно в този момент да се мотивира напускане с действията на ръководството ми звучи несериозно. По-скоро двамата напуснали търсят оправдание за безпринципното си решение", категоричен е Горанов.

Държавата поиска 875 хил. лв. от Сакскобургготски; Търсят арабисти за подслушвачи; Политиците заразиха обществото с омраза и агресия

След като държавата окончателно спечели царския дворец "Кричим", тя предприе атака и по друго дело за знаков имот, който в момента е собственост на бившия премиер Симеон Сакскобургготски, сестра му Мария Луиза Хробок и други наследници - "Царска Бистрица" в курорта "Боровец". Адвокатите на държавата вчера предявиха иск за 875 хил. лв. - приходи от сеч на дървен материал, от входни такси и от наема на всички имоти заедно с лихвите до завеждането на делото през 2011 г.

Гурбетчиите върнали у нас €490 млн. за 2012

Паричните потоци от работещите в чужбина български граждани към страната ни са достигнали общо 490 млн. евро през 2012 г., по данни на Европейската статистическа служба Евростат. Едва 63 млн. евро от тях са дошли от наши сънародници, работещи в страни в рамките на Европейския съюз (ЕС).

Появи се нов независим депутат напуснал групата на ГЕРБ!

Депутатът Светлин Танчев напуска ПГ на ГЕРБ, става независим Втори депутат напуска парламентарната група на ГЕРБ. Това е Светлин Танчев. Председателят на парламента Михаил Миков обяви от парламентарната трибуна, че Танчев е подал заявление да напусне ПГ на ГЕРБ и да стане независим депутат.

ЕС - мечта за едни, ад за други!

Сърцето на украинския народ бие за Европа, сочи анализ на Франс Прес Европейският съюз, макар и все по-малко и по-малко обичан в собствените си страни-членки, продължава да е привлекателен заради демократичните си ценности и стандартите си на живот. Ясен пример за последното са демонстрациите срещу властта в Киев, сочи анализ на Франс Прес.

Агенцията за подслушване се превръща в ключов елемент на властта

Кабинетът й е прехвърлил 100 имота на ДАТО "Сега" твърди, че "Агенцията за подслушване се превръща в мастодонт на властта". Правителството упорито се е заело да превърне новосъздадената агенция за подслушване в мегаструктура, подобна на Държавна агенция "Национална сигурност" (ДАНС).

Реформаторите без ГЕРБ, Антимонополни мерки след Нова година

Реформаторите. „Монитор": Реформаторите отписват бъдеще с ГЕРБ ГЕРБ е партия, която не се вписва в управленския хоризонт на Реформаторския блок и трудно бихме работили заедно за промяна. Това обяви вчера Гроздан Караджов от обединението след първата среща на областните координатори на всички 6 партии в блока.

Почитаме Света Анна

Православната църква чества зачатие на Света Анна - майката на Богородица. Тя се смята за покровителка на брака, семейството, майчинството, закрилница на девиците, вдовиците и бременните жени.

Генетично заложено ни е да сме страдаща нация

Българите не искат да се променят, смята народопсихолог "Причините България да бъде обявена за "страдаща нация" са генетично заложени в нас. Те произтичат от нашата собствена природа", категорично заявява в интервю за "Новинар" народопсихологът проф. Николай Данчев. По думите му нашата история не е чак толкова много радостна, особено в последните шестстотин години.

Пожелания за Нова Година

Сурва весела година! В сърцата Вяра и Любов да има! Да е здрава и честита, да е мирна, плодовита! Да сме все тъй весели, щастливи, а дните ни да са благочестиви! ЗА МНОГО ГОДИНИ!

Студена Коледа без сняг ни очаква

Преглед на печатните новини за деня Коледата идва без сняг, но за сметка на това студена - с хапещи минусови температури. Тази прогнози дава за "Труд" Петър Янков, дежурен синоптик в TV MET Недобрите новини не стигат дотук. Завихрилите се вчера силни ветрове ще продължат да властват над страната ни още два дни. Те се дължат на силно изразени циклони, създали се над Скандинавието, Прибалтика и Северно море. България попада в периферията им, но въпреки това действието им е силно, уточнява под глава изданието.