Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от ноември 24, 2013

Андреев ден е!

На Андреевден денят започва да расте с едно просено зърно Православната църква почита днес паметта на св. Апостол Андрей Първозвани, който пръв от апостолите е бил повикан да тръгне след Исус Христос. Името на Св. Андрей често се среща в Евангелието. За него се споменава в разказа за нахранването на народа с пет хляба.

Политик=престъпник за 1/3 от българите!

Преглед на по-интересните теми от печата Депутатите най-вероятно ще почиват 25 дни по Коледа и Нова година - девет дни повече от учениците, пише на първа страница "Труд". Последното заседание на парламента за тази година ще бъде на 20 декември. По правилник зимната ваканция е фиксирана до 10 януари. Тъй като това е петък, парламентът най-вероятно ще се събере следващата сряда - 15 януари. Народните представители от управляващите партии БСП и ДПС заминават днес на семинар с кабинета "Орешарски" в Боровец.

Преглед на пресата днес

"Дойните крави на държавата", коментира "Труд" държавната политика за формиране на всевъзможни такси, които граждани и бизнес плащат за публични "услуги". Парите за регистрационни табели на автомобилите са 32 лева - по договор за услугата, граждани и фирми обаче плащат по 75 лева. Надценката от 134% отива в бюджета на МВР. Държавните закононарушители могат да бъдат наказани и без това да е записано в закона. След като министерствата не желаят да се съобразяват с разпоредбите, гласувани от депутатите, същите тези депутати могат да им намалят годишните бюджети с толкова, с колкото те трябва да редуцират таксите. А спестените пари да насочат към недофинансирано перо.

2,7 млн лв за по добър живот на чиновниците

2,7 млн. лева раздадени на чиновници по граждански договори за 9 месеца 2 719 887,80 лв. е дала властта за заплащане на чиновници по граждански договори за първите девет месеца на 2013 година. Това показват справки от министерствата и Министерския съвет, изготвени по искане на в. "24 часа" по Закона за достъп до обществена информация.

По Коледа стават чудеса - коледни истории

История за коледните чорапчета 1 Някога, много отдавна живели три сестри. Девойките скоро трябвало да се омъжат и всяка да поеме по своя път, но след загубата на майка им, се струпали много отговорностти – чистене, готвене, пране… Една вечер след като изпрали дрехите си, постряли своите чорапи над камината за да изсъхнат по бързо. И ето, че в тази нощ се случило тяхното “коледно чудо”, което е останало в историята и до днес.

Мъртвите души са от полза за всички партии на избори

Преглед на печата Управляващите няма да въведат механизъм за изчистване на избирателните списъци от т.нар. мъртви души за вота за евродепутати догодина, показава проверка на "Труд". Окончателният проект за нов изборен кодекс на БСП, който заместник-председателят на Народното събрание Мая Манолова трябва да внесе в парламента до края на седмицата, предвижда списъците на хора с право на глас да бъдат редактирани, но чак след изборите следващата година.

Как се чества Коледа в различните страни?

Коледа и зимните празници се празнуват по целия свят. Изглежда, че основните традиции на коледните празници са едни и същи, но всяка страна добавя свои специални неща в този специален ден. Също така има нещо общо между тях: повечето, ако не всички празнуват Коледа на 25 декември. Една основна разлика при посрещането на Коледните празници в различните страни е особеностите в културите и продължителността на тази традиция. В действителност, всяка традиция си има своята уникалност и това прави Коледата магическа.

Кой помак, кой македонец? Спорят Ефремов и Каракачанов

Двамата влязоха в яростен спор за бъдещата партия "Помак" Партия "Помак" (Патриотично обединение за многообразие, автентичност и култура) ще обедини страната, категоричен е основателят на бъдещата формация Ефрем Моллов. "Това е новият модел на страната. В партия "Помак" искаме да спрем със статуквото. Ще поканим всички етноси на масата, за да изградят нов модел на политика и на развитие на България", коментира той пред Нова телевизия.

Първи сняг! 193 снегорина на бойна нога в София

Температури под нулата и виелици предстоят следващите часове Първият сняг в столицата вече е факт. Температури под нулата и виелици предстоят през следващите часове, съобщиха синоптиците от БАН. Снежната покривка на места в София вече е около 5 сантиметра.

Преглед на новите от тази сутрин

Бюджет 2014 ще бъде поредният, в който данъкоплатците ще плащат милиони за издръжката на неефективни структури без особена полза. Решимостта на поредното правителство да оптимизира администрацията засега остава на хартия, а натискът за запазване на отделни неработещи звена се оказва успешен.

Почитаме Св. Екатерина

Днес православната църква чества деня на Света Екатерина. Хората почитат св. Екатерина заради лечителските й способности при лекуване на болестите бяс и шарка.

Партия "Помак" търси виновните за възродителния процес

Формацията нямало да е етническа, обяви един от учредителите й Нова партия на име "Помак" ще търси национално обединение и извинение за Възродителния процес от управляващите, обяви пред bTV Ефрем Моллов, председател на европейски институт "Помак".

Газовите и метанови уредби незаконни от 1 март догодина

Това ще стане факт догодина след влизането в сила на нова наредба Газовите и метанови уредби ще станат незаконни от 1 март догодина, ако в големия талон изрично не е посочено, че колите могат да се движат освен на бензин и на друго гориво.