Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от май 26, 2013

Кабинетът "Орешарски" мина с гласовете на БСП и ДПС

След като осигури кворума в НС, Сидеров гласува "против" Кабинетът с премиер Пламен Орешарски с мандата на БСП беше одобрен от парламента. Гласовете на депутатите от левицата и ДПС бяха достатъчни за приемането на предложения състав на правителството, след като един-единствен депутат от „Атака“ - оказа се самият лидер Волен Сидеров, се регистрира за заседанието и така осигури необходимия кворум от 121 депутати.

Часът на истината: Ще мине ли кабинетът Орешарски в НС

Парламентът гласува структурата и състава на предложеното от БСП правителство Народното събрание ще гласува от 9 часа структурата и състава на предложеното от БСП правителство с премиер Пламен Орешарски.

Кой кой е в кабинета на Орешарски

Вижте биографиите на бъдещите министри Кандидатът за премиер на БСП Пламен Орешарски представи своя кабинет, който ще бъде гласуван в сряда, 29 май, в Народното събрание. Ето кой кой е в проектокабинетът на БСП. Зинаида Златанова – заместник министър-председател по еврофондовете и министър на правосъдието. Златанова е ръководител на представителството на ЕК в България от 2008 до 2013 г.

Ето ги министрите на Орешарски!

Ще има двама вицепремиери, Цветлин Йовчев поема МВР Бившият шеф на ДАНС и бивш началник на кабинета на президента Росен Плевнелиев - Цветлин Йовчев, става министър на вътрешните работи в кабинета на Пламен Орешарски, стана ясно при официалното представяне на състава на новото правителство, което се очаква да бъде гласувано в парламента утре.