Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 28, 2013

Freedom House: България остава страна с частично свободни медии

И през 2013г. България е оценена като страна с частично свободни медии, а в глобалната класация на американската неправителствена организация Freedom House е поставена непосредствено пред Монголия на 77-мо място сред 196 държави и територии.

Не подценявайте темата за незаконните подслушвания!

Лютви Местан обяснява защо България е бедна Темата за незаконните и законни подслушвания, темата за съдържанието на разговора между Борисов, Кокинов и Найденов всъщност е тема за бедността и безработицата. Тези разкрития показват всъщност защо България е бедна - най-бедната страна-член на Европейския съюз, заяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред журналисти в Добрич.

Цветанов иска да носи политическа отговорност

Важно да постигнем победа на предстоящите парламентарни избори, защото знаете, че през последните четири години управление на ГЕРБ успяхме да върнем доверието на Брюксел, успяхме в мандата на правителството на Бойко Борисов да усвоим над 38 процента пари от "европейската солидарност", които стигнаха до всички общини в България и започнаха инфраструктурни проекти, които с години бяха обещавани, но нямаше възможност да бъдат започнати.

Общ фронт срещу ГЕРБ - австрийска фирма брои паралелно резултатите

Преглед на печата на 30 април 2013 "Опасността от фалшификации на изборите роди общ фронт срещу ГЕРБ", информира водещото заглавие на "Сега". Партиите от опозицията се разбраха за паралелно преброяване на резултатите от вота на 12 май. Съмненията, че ГЕРБ може да подменят вота, родиха уникална коалиция от опозиционни партии. БСП, ДСБ, "Атака", ДПС и "Движение България на гражданите" потвърдиха за изданието информацията, разпространена от "Медиапул", че ще наемат австрийска фирма, която ще брои паралелно резултатите от изборите. Австрийците ще броят успоредно с "Информационно обслужване". Опозиционните партии смятат да покрият страната със свои застъпници, като всяка партия ще отговаря за конкретен регион.

Ямбол е центърът на България, скоро ще има и пристанище

Не виждам логика Цветанов да подслушва, смята Борисов "Сега, когато видях и магистрала „Тракия” как върви към Бургас, съм убеден, че Ямбол ще има пристанище след около 35-40 дни. С магистрала "Тракия", а малко по-нагоре и с "Марица", Ямбол вече е центърът на България, Ямбол не е отдалечена, крайна точка". Това географско уточнение направи лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който след Пловдив, днес посети и Ямбол за на предизборна проява.

Спешните икономически мерки след вота на 12 май

Експерти: Борбата с корупцията и повече работни места са част от тях Борбата с корупцията, равнопоставеност на икономическите субекти и спешни мерки на пазара на труда откроиха икономически експерти пред БТА като основни дейности в областта на икономиката и бюджетната политика, които трябва да предприеме следващо правителство след вота на 12 май.

Кокинов губи 60 000 лв., ако ВСС го изгони и като магистрат

След като напусне, се очаква той да стане адвокат Николай Кокинов вече не е градски прокурор на София. Ако Висшият съдебен съвет го изгони и като магистрат, той ще загуби близо 60 000 лв. - еднократното обезщетение, което му се полага по закон при напускане на Темида, пресмята "24 часа".

И Европа влезе в списъка на изгубените илюзии

"Европа се смали до брошка на ревера на българските политици", коментира "Сега". За първи път откакто членува в ЕС България прави избори, в които почти не говори за Европа. Европа влезе в списъка на изгубените илюзии, които се редуваха през прехода след комунизма. Вече няма партия, която да се представя пред избирателите като носителка на европейската идея.

Цветница!

Днес православните християни у нас отбелязват Цветница - деня, в който Спасителят е посрещнат в Йерусалим с маслинови клонки и цветя. Празникът е винаги в неделята след Лазаровден, една седмица преди Великден и е един от най-хубавите пролетни празници. Посветен е на тържественото посрещане на Исус Христос в Йерусалим с маслинови и лаврови клонки.  Празникът Цветница  се отбелязва не само в православната, но и в католическата и протестантската църква.