Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 21, 2013

Кокинов подаде оставка като градски прокурор

Аудиозаписите с Борисов и Найденов не били СРС-та Николай Кокинов подаде оставка от длъжността Софийски градски прокурор. Оставката е подадена чрез главния прокурор до ВСС, съобщиха от пресслужбата на ВКП. По-рано днес аудиозаписите, както и текстовото възпроизвеждане на разговорите между бившия премиер Бойко Борисов, ексземеделския министър Мирослав Найденов и Николай Кокинов са представени на главния прокурор Сотир Цацаров.

Прогноза за времето днес

Днес ще е слънчево и почти тихо. Температурите ще са по-високи от обичайните за края на април и максималните ще достигнат 25°-30°, в София - 26°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метрология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи за Агенция „Фокус” дежурният синоптик Анастасия Стойчева.

Борисов: 15-20 годишните ще гласуват за мен за президент на следващите избори

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов даде заявка, че ще се кандидатира на следващите президентски избори. На първия ред стоят 15-20-годишни и на следващите избори ще гласуват за мен за президент. Това Местан и Станишев не могат да ми го вземат. И Костов не може, заяви на среща с избиратели в Смолян Борисов, цитиран от БГНЕС.

Найденов мислел да проговори за подслушванията през 2011 година

Очаквам още разкрития, обяви Алексей Петров Още през 2011 година Мирослав Найденов е обмислял да предприеме действия срещу незаконното подслушване. Това заяви Алексей Петров пред Dnes.bg. Петров, който е бивша барета, агент на ДАНС, а понастоящем е подсъдим по делото ”Октопод”, не беше многословен по отношение на срещата си с ексземеделския министър тогава.

Мая Манолова: Неизбежно Цветанов ще повлече Борисов надолу

Преглед на печата на 26 април В интервю на "Труд" Мая Манолова, бивш депутат от БСП, коментира по темата: "Неизбежно Цветанов ще повлече Борисов надолу, лошото е, че това ще е фатално не само за ГЕРб, но и за имиджа на България." Цветанов губи 5 процента след скандала с подслушването, сочат изчисленията на "Медиана", публикувани в "Труд". В момента той се нарежда на 11-о място в класацията на българските политици. В челната тройка са Кристалина Георгиева, Георги Първанов и Росен Плевнелиев.

Цветанов е моторът на ГЕРБ, няма да му искам оставката!

Борисов: Най-малко Найденов може да се оплаква от Цветанов Няма да искам оставката на Цветан Цветанов. Това декларира в Златоград лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод заявеното от бившия земеделски министър Мирослав Найденов, че Цветан Цветанов като министър на вътрешните работи е подслушвал всички министри от кабинета Борисов, включително и самия Борисов, предаде „Фокус” .

На този ден преди 8 години... или за една нормална България

Обръщение на Меглена Кунева по повод навършването на 8 години от подписването на Договора за присъединяване на България към Европейския съюз. На 25 април 2005 г. в качеството й на главен преговарящ за присъединяването на България към ЕС, Меглена Кунева е един от четиримата български държавници, които полагат подписа си под Договора.

Обещай ми...

Акценти от пет управленски програми за влизане в НС Четири партии със сигурност влизат в  парламента , според различни  социологически проучвания  напоследък. Сериозни са шансовете за това и на " Движение България на гражданите " . Колко депутати ще имат  ГЕРБ, БСП, „Атака“ и ДПС , които социолозите сочат като сигурни участници в 42-то Народно събрание, ще стане ясно след гласуването на 12 май. Какво обещават на избирателя в предизборните си платформи и ще трябва да изпълняват? Dnes.bg събра акценти по едни от най-чувствителните теми.

Конституционният съд е попълнен. Защо и сега не работи?

Преглед на печата на 24 април МВР иска да проверява роднинските връзки и дори "фактическото съжителство" между полицаи и кандидат-депутати, членове на районни и секционни избирателни комисии в цялата страна, съобщава "Труд". Мотивът - да се прецени дали да се прави ротация на служители на МВР, които ще охраняват изборните помещения и транспортирането на книжа, ако са свързани с някои от кандидатите за парламента или изборните надзорници по места.

Политиката не е мръсна работа

Разказ на недоволен демократ Преди дни се срещнах с ученици от елитна столична гимназия. Преподавател съм и правя такива инициативи не само с цел популяризиране на програмите по политически науки, а и за да чуя накъде вървим, какво става, как мислят новите поколения. Но този път срещата беше различна, сякаш и ние, преподаващите политология, бяхме попаднали в капана на ненормалната политолота в България и никой не искаше да ни чуе.

Цветанов: И мен, и Станишев ни разпитват като свидетели

Приключиха близо 8-часовите разпити на ексвътрешния министър Както аз, така също и Сергей Станишев, и всички, които участват в този скандал, ни разпитват като свидетели, така че сме извършили необходимото. Това каза бившият вътрешен министър Цветан Цветанов, след като беше разпитан повече от два часа в Специализираната прокуратура в София, предаде „Фокус”.

До 27 април е срокът избирателите да заявят желанието си да гласуват на временния си адрес

Избирателите с различни постоянен и настоящ адрес могат да гласуват на парламентарните избори в избирателна секция по временната си регистрация, ако заявят това до 27 април включително. Заявлението се подава по образец в общинската администрация по настоящия им адрес (жълтият отрязък от бланката за адресна регистрация). Тогава те служебно ще бъдат заличени от списъка по постоянния им адрес и няма да могат да гласуват в секцията по адреса им в личната карта.

Томислав Дончев: Не бива да се подценява интелигентността на избирателя

В следващите дни " Дневник " ще публикува серия от интервюта с представители на основните политически партии, които имат шанс да влязат в парламента, както и тези, чиято политика вълнува читателите. Потърсихме лидерите на  ГЕРБ, БСП, ДПС, "Атака", "Движение България на гражданите", ДСБ и "Зелените". Започваме с ГЕРБ. Тъй като от пресцентъра на партията съобщиха, че председателят Бойко Борисов няма да дава интервюта по време на кампанията, разговаряхме с бившия министър по еврофондовете и един от основните автори на програмата на  ГЕРБ Томислав Дончев.

Може ли нонсенс да роди консенсус?

Преглед на печата на 23 април 2013 година "Може ли нонсенс да роди консенсус", коментира "Сега". Предсрочните парламентарни избори на 12 май се очертават като най-безсмислените, защото само два месеца по-късно можеше да бъдат редовни. Освен това повечето социологически прогнози и анализи вече предвещават убедителна победа на ГЕРБ.

Меглена Кунева: Опонентът ми е картелът ГЕРБ-БСП!

Кунева обещава 150 000 нови работни места и по-ниски цени Г-жо Кунева, обявихте като кауза номер 1 за партията да станете първа сила на парламентарните избори. Как ще постигнете този резултат? Резултатът на едни избори не може да бъде кауза. Истинската кауза е нещо, в което човек вярва, нещо за което има ясна визия и точни приоритети. В момента политическата класа в България страда от пълна липса точно на визия и приоритети. В този смисъл моята кауза, моята визия за България е тя да се превърне в една нормална и европейска страна.

Станишев: "Гласувайте за когото искате. Само не за ГЕРБ"

Преглед на печата на 22 април "Гласувайте за когото искате. Само не за ГЕРБ", е заглавието над интервю в "24 часа" с лидера на БСП Сергей Станишев. По думите на социалиста няма сектор в икономиката, който да не е разсипан и плячкосан от близки на управляващата клика в ГЕРБ. "Ще посоча само един пример - кой позволи инсталираните фотоволтаични електроцентрали да нараснат от 25 мегавата през есента на 2009 г. на 1000 мегавата, при положение че цената на тока е 100 пъти по-висока от тази, произвеждана в Козлодуй? Пак ли Тройната коалиция? Или решенията ги взе Борисов, за да се облагодетелстват близки до него фирми", пита Станишев.

Освободиха дъщерята на Брендо

Похитената Лара бе в плен повече от месец Дъщерята на Брендо - Лара Банева бе освободена късно вечерта на 21 април, съобщи БНТ. Похитителите, които са я държали в плен близо месец и половина, са я оставили в района на 6-то РПУ в столицата.