Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от април 7, 2013

Българите в Молдова поискаха автономия

Тараклийският районен съвет в Молдова единодушно е одобрил в петък обръщение към властите в Кишинев, с искане да се предостави национално-културна и административна автономия на населението, мнозинството от което са етнически българи.

Слънце в събота и дъжд в неделя прогнозират синоптиците

Днес над по-голямата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време, но след обяд и до полунощ срещу неделя ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места от запад на изток ще превали краткотраен дъжд, ще прегърми. По-съществени ще са валежите в планинските райони. Това е прогнозата за времето на НИМХ към БАН.

Силно земетресение разтърси Япония. Има пострадали

Трусът е бил с магнитуд 6.3 Земетресение с магнитуд 6,3 разтърси западната част на Япония рано тази сутрин, съобщи ИТАР-ТАСС, позовавайки се на местни медии. Двадесет и трима души са били ранени при силното земетресение, предаде Асошиейтед прес.

Със 160 000 гласа влизаш в парламента

Преглед на печата на 13 април "Февруарската революция капсулира партиите още повече", коментира "Сега". Бойко Борисов остави и химикала, и гумичката изцяло в ръцете на бившия си вицепремиер. Цветан Цветанов никога не е бил по-силен във вътрешнопартиен план, а историята сочи, че с толкова власт, уж поделена, но на практика изплъзваща се, започва разривът на най-големите приятелства. Но това е в бъдещето.

ГЕРБ води на БСП с 2.7% на старта на кампанията

„Атака“ вече изпреварва ДПС и е трета политическа сила Точно месец преди изборите ГЕРБ води срещу основния си политически опонент БСП с 2,7%. Подкрепата за ”Атака” нараства само за месец с около 2% и партията на Волен Сидеров вече изпреварва ДПС.

Да се приготвим за предизборна кампания

За доверието на избирателите ще се борят 38 партии От 12 април започва предизборната кампания за предсрочния парламентарен вот на 12 май. За доверието на избирателите ще се състезават общо 38 партии и седем коалиции, регистрирани в ЦИК, предаде БТА.

Пресата днес: "ДПС и ГЕРБ вървят към следизборен достлук"

Преглед на печата на 12 май "Имаме възможност да изхраним няколко Българии, а хората гладуват. - това сподели за "Преса" проф. Иван Станков, министър на земеделието - Моментът е особено труден. Аграрното ни производство изживява сериозна криза, която не е резултат от мандата на предишното правителство или пък на по-предишното.

Станишев стартира кампанията на БСП с древен ритуал

БСП тръгва на избори от Перперикон С вино и огън БСП тръгва на избори от Перперикон. Тракийски жрици ще пресъздадат за соцлидера Сергей Станишев гадателския ритуал, с който в древността се е славел Скалният град, пише "Стандарт".

МВР и ЦИК бойкотираха премиера за изборите

Преглед на печата на 11 април Водещото заглавие на "Сега" информира: "МВР и ЦИК бойкотираха премиера за изборите". Вътрешното министерство замени идеята за ротация на полицаите в деня на вота с неясна проверка на роднинските им връзки с кандидат-депутатите и изборната администрация.

Началникът на кабинета на президента напуска без скандал

Нямало напрежение между  Цветлин Йовчев  и президента Нито има нещо скандално, нито има нещо интересно в желанието ми да напусна. Това заяви бившият началник на кабинета на президента Цветлин Йовчев пред Нова телевизия. Вчера стана ясно, че той е поискал да бъде освободен от длъжност по лични причини, свързани с желанието му да реализира свои проекти, които не може да съвместява със заеманата от него позиция.

Има резерви токът да не поскъпне от 1 юли

Има резерви токът да не поскъпне от 1 юли, коментира в ефира на "Нова телевизия" икономическият министър Асен Василев. Той обясни, че след проверката на експертите от ЕК някои от договорите могат да бъдат преразгледани и така да бъде намалена цената на микса.

Преглед на печата: "Костов ми поиска много пари за общия проект"

Преглед на печата на 10 април "Конкуренцията ме мобилизира. Когато имаш сериозни цели, е хубаво да имаш и сериозен опонент. Амбицирана съм два пъти повече! Това заяви пред "Стандарт" бившият регионален министър Лиляна Павлова, която ще се изправи в парламентарните избори срещу двете най-силни лица на БСП. Във Варна тя ще се бори с номинирания за премиер от левите Пламен Орешарски, а в Стара Загора - с лидера на БСП и ПЕС Сергей Станишев.

Слабо затопляне, по-малко дъжд и вятър днес

Днес от запад отново ще се заоблачи. Над Западна България и над планините ще се развие и купесто-дъждовна облачност, на места там отново ще превали краткотраен дъжд. Вятърът ще бъде слаб.

Владимир Путин изрази безпокойство по отношение на възможна ядрена война

Путин уплаши света с ядрена война с участието на Северна Корея Президентът на Русия Владимир Путин, който приключи посещението си в Германия, коментира на съвместна пресконференция с канцлера Ангела Меркел ситуацията на Корейския полуостров и уплаши света с възможна ядрена война с участието на Северна Корея.

Който и да спечели изборите, няма да е победител

Преглед на печата на 9 април 2013 година Който и да спечели изборите, няма да е победител, анализира в интервю за "Преса" социологът Михаил Мирчев. "Прогнозирам, че първата сила няма да има повече от 23 процента от всички избиратели, или около 30 на сто от действителните гласове. Без груби и масови фалшификации на изборни протоколи и бюлетини повече от това не е възможно.

Маргарет Тачър почина

Желязната лейди си отиде от този свят след инсулт Бившият британски премиер Маргарет Тачър почина на 87-годишна възраст, предадоха световните агенции.

Google: Мобилната ни стратегия е абсолютно погрешна

Android е отворена система, ще има негативи за разработчиците й Новото приложение Facebook Home за притежателите на мобилни устройства, работещи под Android, е на път да предизвика големи главоболия за Google, прогнозира CNBC.

Да отпадне монопола на НЗОК, иска здравен експерт

В здравеопазването не може да съществува думата "лимит", коментира пред БТА Иван Димитров, председател на федерация "Български пациентски форум".

Финансовият министър приземи очакванията от бюджета; Наказателна отговорност за картел; България е на път да изтегли нов външен заем...

Преглед на печата на 8 април "Финансовият министър приземи очакванията от бюджета", съобщава "Сега". Икономиката ни ще расте съвсем слабо и през следващите 3 години, българите няма да се замогнат. Това става ясно от средносрочната бюджетна прогноза за периода 2014-2016 г., подготвена от Министерството на финансите.

Севернокорейски покер

Защо Ким Чен Ун продължава да вдига залога? Макар и да звучи парадоксално на фона на непрекъснатите провокации, но севернокорейското ръководство почти сигурно не иска война, твърди сп. „Тайм”. Лидерите в Пхенян едва ли се притесняват от огромните човешки жертви, които страната може да даде – все пак защитата на управляващата династия Ким с цената на живота е идеология на диктаторския режим вече повече от половин век.

Комисията по досиетата: "Досието" на Станишев е манипулация

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.

В реч пред високопоставени гости Борисов очертава насоките за развитие на ГЕРБ

В 30-минутна реч лидерът на ГЕРБ ще очертае социалните придобивки за хората след вота С 30-минутна реч на Бойко Борисов ще започне днес Националната конференция на ГЕРБ в зала "Армеец". Красавицата на София, както столичани наричат мегасъоръжението, ще събере 15 000 членове и симпатизанти на партията, пише "Стандарт".