Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от февруари 24, 2013

Кабинетът в оставка предизборно раздаде 280 млн лв за неодобрени проекти

Вероятно вчера беше предпоследното заседание на кабинета в оставка Подалото оставка правителство на Бойко Борисов днес раздаде общо над 280 млн. лева за все още неодобрени от Брюксел ВиК проекти, за Българската академия на науките (БАН), за Военномедицинската академия (ВМА), за Националната разузнавателна служба (НРС), за декодиращи устройства по протичащата цифровизация и за Дунав мост и железопътна линията Пловдив-Свиленград. Дори бяха отпуснати средства за операцията на жена на 42 години, каквато практика рядко е забелязвана в правителствени решения.

Цветанов с таен пратеник на обществения съвет, според БСП

Има и представители на монополите, алармира Станишев Подставено лице на Цветан Цветанов е внедрено в Обществения съвет при президента. За това предупреди лидерът на БСП Сергей Станишев на извънреден брифинг. Той обърна внимание на медиите, че снощи, очевидно под натиска на Цветанов, в списъка на съвета е дописан Иван Павлов от синдиката на служителите на МВР.

Протестиращи поискаха и оставката на президента

Желанията им са от нова Конституция до генерална превенция на корупцията Протестите в страната продължиха и вчера, като участниците предявяват все повече и по-разнообразни политически, икономически и социални искания. В София езерото „Ариана” отново се превърна в сборен пункт. Присъстващите запалиха свещи, а място бяха донесени две големи пици, за които бе обявено, че са имитация на „пицата на Дянков”. Сред исканията на протестиращите е промяна в изборния кодекс.

Защо БСП бърза с изборите?

ГЕРБ мислеха, че ще са на власт до 2025 г., смята проф. Драгомир Драганов Защо БСП бърза с изборите, коментира в "24 часа" проф. Драгомир Драганов. Според него те са единствените подготвени, които могат в кратки срокове да си мобилизират структурите. Всички други са в насипно състояние.

Между Борисов и Плевнелиев вече няма диалог

Преглед на печата на 1 март 2013 г. "Между Борисов и Плевнелиев вече няма диалог", е озаглавено интервюто в "Преса" с евродепутата Илияна Йотова.

В Народното събрание Росен Плевнелиев ще обяви дата за предстоящи избори днес

Държавният глава ще направи обръщение към нацията в 10.00 часа Президентът Росен Плевнелиев ще направи обръщение от трибуната на Народното събрание в 10.00 часа, съобщи БНТ. Очаква се държавният глава да отправи ясни послания с конкретни действия, които правителството в оставка трябва да предприеме заради протестите в цялата страна.

Темите в печата днес

Преглед на печата за 28 февруари "Германски политик поиска връщане на визовия режим заради българи", алармира "Сега". Това стана по време на дискусия, излъчена по германската обществена телевизия АRD, относно пристигащите в страната имигранти. Дебатът бе организиран, след като Асоциацията на германските градове разкри трудностите, пред които местните власти са изправени заради пристигащите бедни ромски семейства от България и Румъния.

Борисов е добре, днес най-вероятно ще бъде изписан

Премиерът в оставка вдигнал кръвно заради стреса Състоянието на премиера Бойко Борисов, който беше приет в понеделник в Правителствена болница с хипертонична криза, е нормално, съобщи шефът на болницата проф. Любомир Спасов.

Осъзнават ли протестиращите какво искат?

Сякаш идва време за протест срещу протеста Протестът е хубаво нещо – както обаче често се случва, много хубаво не е на хубаво. България има нужда от промяна, това е ясно. Политическата класа със сигурност осъзнава това, но удобно си затваря очите за проблема и насочва енергията си в оплюване на опонента, а не в градивна посока.

Консултативния съвет за национална сигурност

Президентът Росен Плевнелиев свиква заседание на Консултативния съвет за национална сигурност. Темата е "Рискове и заплахи за сигурността и стабилността в страната, произтичащи от политическата и социална криза", пише БТА.

"Не искаме някои хора от партиите! Покажете, че вие се променяте чрез хората, които ще излъчите"

Преглед на печата на 26 февруари Още седмица ще кипят страсти, прогнозира в интервю за "Труд" кризисния психолог Христо Монов. "Нищо не пречи тази седмица представителите на различните социални, икономически, всякакви групи, да седнат и започнат едно нормално говорене, за да си изяснят какво какво искат и как то може да бъде постигнато.

Борисов върна мандата

В сряда Плевнелиев връчва мандата на БСП ГЕРБ е върнала мандата за съставяне на правителство на президента Росен Плевнелиев веднага след връчването му. Срещата на президента с ГЕРБ продължава, очакват се изявления. В президентството е и премиерът в оставка Бойко Борисов.

Пресата днес: "Разбунтуваното гето на Европа"

Преглед на печата на 25 февруари 2013 година "Разрухата ще е голяма, ако президентът сбърка", предупреждава в интервю за "Преса " Георги Първанов, президент (2002-2012 г.). Според него най-важното е президентът Росен Плевнелиев да осъзнае своята роля на основен стожер на политическата стабилност в страната. Няма по-важна задача в условия на служебно правителство от това да запази стабилността,защото дори не знаем каква е цената, която ще бъде платена при сценарий за нестабилност.

Българите казаха "Не" на бедността и корупцията

Чужди медии за протестните шествия в страната Десетки хиляди хора участваха в гневни протестни шествия из България, след като оставката на правителството не успя да уталожи общественото недоволство от бедността и корупцията, пише ирландският вестник "Айриш таймс".

Народът иска работещ парламент и експертен кабинет

Кабинетът на спасението, който трябва да овладее протестите, няма да е служебен, а експертен. За това ще уговаря днес лидерите на парламентарните партии президентът Росен Плевнелиев, пише "Стандарт".

Цялата страна се вдига за пореден път на протест

Страната ни ще бъде подкрепена и от българите в чужбина България отново се вдига на протест срещу монополите. В София протестът ще тръгне в два лъча. Единият ще тръгне в 11.00 часа от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, а другият – от Орлов мост. Двата лъча ще се съберат заедно пред парламента.