Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от февруари 17, 2013

Бойко Борисов живее в постоянна заплаха, търси се премиер, ДПС дава Борисов на прокурор...

Преглед на печата на 23 февруари 2012 година В живота на Бойко Борисов заплахите са ежедневие, но той не ги афишира", казва в интервю за "24 часа" председателят на ПГ на ГЕРБ Красимир Велчев. Той обяснява, че докато е бил главен секретар на МВР, Борисов получавал много заплахи за живота си от престъпните структури.

Росен Плевнелиев ще подкрепи протеста в неделя

Всички ние трябва да знаем за какво се борим, заяви държавният глава Президентът Росен Плевнелиев ще присъства на протестния митинг в неделя в столицата. В предаването "Панорама" на БНТ президентът Росен Плевнелиев каза, че е поканен да присъства на митинга и ще уважи протестиращите, но след това очаква да се започне работа. Държавният глава покани протестиращите и на обществен съвет, на който да изложат исканията си.

Протестите срещу монополите и партиите не стихват

В редица градове протестираха с нови и стари искания Протестиращи блокираха "Орлов мост" в София за около половин час тази вечер. По-рано протестиращите преминаха по булевард "Цар Освободител" край Народното събрание и спряха пред Президентството. Там те настояха за среща с президента Росен Плевнелиев, която не се състоя, предаде БТА.

Пресата днес: Кабинетът Борисов, избори, нова конституция, уличната партия...

Защо се сгромоляса кабинетът "Борисов" "Защо се сгромоляса кабинетът на Борисов", коментира "Сега". За близо 4 години кабинетът "Борисов" спечели една-единствена битка - успя да наложи строга финансова дисциплина, при това в трудни времена. Но изгуби всички останали - с монополите и "октоподите", с безработицата и бедността, с разпада в образованието и здравеопазването, с бюрокрацията и чиновническите привилегии. Големият грях на кабинета "Борисов" е, че не освободи бизнеса от оковите, които му тежат. Той така и не разбра, че не държавата, не министри, комисии и чиновници, а предприемачите са моторът на икономическото развитие.

Над 10 по-сериозни заплахи за живота на Борисов

Три от сигналите идват от Сърбия Повече от 10 са сериозните заплахи към Бойко Борисов през кариерата му, съобщава "Труд". Три от сигналите за смъртна опасност на Борисов постъпват от Сърбия в нашите спецслужби. Първите два са от 2003 г. и 2004 г. и са свързани с мафиота Сретен Йосич. Той е издирван от Интерпол и заловен в България през 2002 г. Предаден е на властите в Холандия. Заплахата е адресирана до главния секретар на МВР Бойко Борисов и холандския прокурор Кооф Плой, поискал екстрадицията на Йосич.

Оставката на Борисов разедини обществото

"Алфа рисърч": 50% са "за" оттеглянето му, 47% са "против" Настроенията в обществото са силно поляризирани по отношение на оставката на премиера Бойко Борисов, сочи експресно изследване, проведено от "Алфа рисърч". "50% от хората считат, че правителството е трябвало да подаде оставка, 47 на сто отговарят с "не", а едва 3% нямат мнение", заяви социологът Боряна Димитрова от "Алфа рисърч" пред БНТ.

Служебния кабинет ще управлява дълго; Оставката на Бойко Борисов е рисков ход за предизвикване на избори; Българската пролет" пукна"

Преглед на печата на 21 февруари 2013 г. Основен акцент в прегледа на печата е оставката на премиера Бойко Борисов. Анализатори прогнозират какви са възможните варианти, след като днес той официално сдаде властта.

Борисов се отказва, хвърля оставка

Не желая кръв по улиците, каза премиерът Правителството на премиера Бойко Борисов подава оставка днес на обяд. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов днес в НС. „Ние имаме достойнство, чест. Властта ни я е дал народа, днес му я връщаме, заяви Борисов.

Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е започнала процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ Разпределение АД

Решението е на база 17 акта срещу дружеството Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е започнала процедура по отнемане лиценза на ЧЕЗ Разпределение АД, съобщи Нова. Причината са 17 акта за нарушения на компанията.

Борисов с план за експертно правителство; Инатът на Борисов води до хаос и анархия; Като уволни Дянков, Борисов оголи себе си

Преглед на печата на 20 февруари 2013 година "Ако бунтовете не стихнат, Борисов готви втори кабинет", акцентира вестник "Преса". Бойко Борисов очаквал протестите и напрежението и не бил в паника. Като крайна стъпка имал готовност да състави и второ правителство три месеца преди изборите, в което да покани експерти и изявени обществени личности. Първата стъпка в неговия кризисен план не била освобождаването на финансовия министър Симеон Дянков, а на Цветан Цветанов. МВР шефът щял да напусне кабинета преди края на мандата, но ако полицията пролее кръв, Цветанов си тръгва веднага. Снощи кръв заля Орлов мост. Започнаха арести.

Няма да подам оставка, ще се боря докрай!

Борисов не смята да се оттегли заради Станишев и Доган Премиерът Бойко Борисов няма да подаде оставка. За мен и за ГЕРБ е по-изгодно да подадем оставка веднага, но ако направим това, последиците ще бъдат катастрофални. Не виждам смисъл да го направя сега, заяви той.

Сняг вали в някои части на страната

От Агенция "Пътна инфраструктура" съобщават за състояние на републиканските пътища тази сутрин. Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от -7 С° до +9 С°.

"Прощавайте, братя, и ти, мило Отечество, за тебе аз отивам!"

140 години от обесването на Апостола на свободата Васил Левски Покланяме се пред делото и паметта на Васил Левски. Снимка: Булфото Преди 140 години Апостолът на свободата Васил Левски увисна на бесилото. Пред паметника на великия българин в София тази вечер ще се състои церемония – поклонение. В края на 1871 г. Васил Левски създава гъста мрежа от революционни комитети, обединени в цялостна вътрешна революционна организация и избира за неин център Ловеч, разказа за БТА уредникът в Регионалния исторически музей в Ловеч Теодор Тончев.

Какво след Дянков?; "Бушонът "Дянков" не угаси пожара"; Правителството - без финансов щит...

Преглед на печата на 19 февруари 2013 година В отговор на въпросите: "Какво след Дянков? Докъде ще доведе бунтът? "24 часа" представя няколко експертни становища. "За Бойко Борисов днес е часът на истината. Олигархията и руската пета колона, с които той толкова дълго се опитваше да постигне компромис - и за "Белене", и за "Лукойл", и за какво ли не още - същите тези кръгове днес го качиха на шейната и го пуснаха по надолнището.

Улицата може да вземе главата на Борисов, тя диктува ритъма

Политическият пъзел вече не е същият, смятат анализатори Динамика, непредсказуемост и политическа промяна, диктувана от улицата – така анализатори коментираха пред Dnes.bg масовия протест срещу монополите вчера и последвалите днес предложения от премиера Бойко Борисов за структурни промени в кабинета .

Вицепремиерът Симеон Дянков е подал оставка

Вицепремиерът Симеон Дянков е подал оставка в понеделник, потвърди източник от правителството. Междувременно от Министерски съвет съобщиха, че премиерът Бойко Бориосов е приел оставката и ще предложи на Народното събрание неговия вицепермиерски пост да поеме Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие. Томислав Дончев пък освен управлението на европейските средства ще поеме и финансите.

Семерджиев: ЕРП-тата нямат вина за скъпия ток

Драстичното увеличение на последните сметки за ток се дължи на "системен проблем в самото отчитане". Това заяви бившият председател на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Ангел Семерджиев в ефира на БНР.

Монополите събират народен гняв, полицията ги пази (обзор)

Протестите в цялата страна взривяват обществения мир Масови протести в 35 града в страната се проведоха днес заради високите сметки за ток. Хиляди хора излязоха по улиците на страната и въстанаха срещу монопола на Електроразпределителните дружества.

Клати ли се столът на Дянков?;Срив на доверието в ГЕРБ; Най-масовия протест от 16 години насам

Преглед на печата на 18 февруари 2013 г. "Столът на Дянков се разклати". Финансист номер едно, който от по-миналата седмица е в САЩ, е вбесил до краен предел премиера Бойко Борисов заради категоричното си решение да забави плащанията на селскостопанските производители до март-април, информира "Труд".

Борисов уволни шефката на ДКЕВР

Само 4 дни, след като назначи Юлияна Иванова за шеф на ДКЕВР, днес премиерът Борисов й поиска оставката.