Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от февруари 10, 2013

Когато ток удари

Въпросът "Как да спечелиш изборите" през последните дни има популярен, но вреден отговор - като атакуваш ЕРП-ата за високите сметки за ток. И не, не става дума само за Бойко Борисов, Явор Куюмджиев, Волен Сидеров, Яне Янев... "Нека електроразпределителните дружества да се вразумят", призова варненският митрополит Кирил, който следващата седмица се готви за избори, които ще решат кой ще оглави Българската патриаршия.

Сергей Станишев: "Не търся война с никого, сега е важно да сме отбор"

Преглед на печата на 16 февруари 2013 г. В интервю за "24 часа" лидерът на БСП Сергей Станишев заявява: "Не търся война с никого, сега е важно да сме отбор. Партията сама наказва тези, които "дърпат" от нея. Иначе не гледам на Първанов като на опонент. Длъжни сме да спечелим изборите заради хората."

Шеста вечер на улицата против енергото

Протестираха във Варна и в Пловдив Около 400 души протестираха тази вечер във Варна срещу високите сметки за ток, съобщи „Фокус“. Накрая на протеста останаха около 200 човека. Шествието приключи с едноминутно мълчание в памет на Тодор Колев, който почина днес. Свещеник, който участваше в протеста, отслужи кратка панихида. Шествието премина мирно и без инциденти.

Отиде си Тодор Колев

Големият български актьор почина след дълго боледуване След дълго боледуване на 15 февруари почина големият български актьор Тодор Колев. Неговият опасен чар вдъхнови мнозина режисьори да му поверят роли във филмите и спектаклите си.

Седем година и 6 месеца затвор за Брендо

Останалите подсъдими за пране на пари с условни присъди Софийският градски съд осъди на 7 години и 6 месеца затвор Евелин Банев-Брендо по обвинение за пране на пари и в организиране на престъпна група.

Борисов се свлече до БСП - 22.6% срещу 22.1%

"Борисов се свлече до Станишев", цитира данните от февруарското редовно представително месечно проучване на "Галъп интернешънъл" "Преса". ГЕРБ и БСП са еднаква подкрепа, лидерите им - също. 24 седмици преди парламентарните избори Бойко Борисов успя да свали електората си до равнището на БСП. Електоралните позиции на двете партии в момента са изравнени - 22,6% за ГЕРБ срещу 22,1% за БСП. "ГЕРБ вече няма шанс за втори мандат", заявява социологът Андрей Райчев пред "Преса".

Цената на киловатчас у нас - най-ниска в ЕС

Но сме и с най-ниска енергийна ефективност За последните десет години /от 2000 г. до 2010 г./ общата енергийна мощност в ЕС-27 е нараснала с 25 на сто и е достигнала 875 GW през 2010 година, сочат данни на Евростат за енергийната политика на Евросъюза. За сравнение най-голямата в света японска ядрена централа Касивадзаки при най-голямо натоварване изработва 8 GW електроенергия, пише БТА.

Винце или валентинка - важно е празници да има!

Кого ще почитате днес - св. Трифон или Валентин Руйно вино или любовна валентинка? А защо не и двете? Откакто празникът за Деня на влюбените навлезе в България, разпалено се дискутира трябва ли въобще да почитаме празник, заложен в западните страни, за сметка на празник, който отдавна си имаме в родината?

Делегацията на ХАМАС иска среща с Волен Сидеров

Преглед на печата на 14 февруари Делегация на палестинската организация "Хамас", която е смятана за терористична от Европейския съюз и САЩ, е на официално посещение в България, предаде вчера електронният сайт на руската НТВ. Съобщението се позовава на базираната във Витлеем, на Западния бряг на река Йордан, агенция "Маан".

Лидерът на ”Атака” атакува ЧЕЗ заради спрян ток

От дружеството отричат да е имало проблем Лидерът на ”Атака” Волен Сидеров и депутати от партията влязоха в централата на ЧЕЗ заради спрян ток, съобщиха от пресцентъра на партията за Dnes.bg.

Харчове за джипове влизат в солидните сметки за ток

Преглед на печата днес Умни електромери поиска вчера министърът на икономиката Делян Добрев. С тях отчитането на тока и сметката няма да зависят от това кога ще мине инкасаторът и дали ще запише точно показанията, информира "24 часа".

"Умни" електромери сменят инкасаторите

Нов бунт срещу високите сметки, тестват уреди за изправност Стотици недоволни от високите сметки за ток излязоха на пореден протест пред сградата на ДКЕВР, организиран от ВМРО и „Атака“.

Джамбазки: Новите електромери отчитат двойно

Навсякъде, където смениха електромерите, електромерите показват два пъти повече. Това каза Ангел Джамбазки от ВМРО пред БНР.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от - 13 С° до + 4 С°. Времето над страната е преобладаващо облачно, облачността на места е разкъсана до ясно. Пътните настилки са преобладаващо сухи на места мокри, заснежени, почистват се и се обработват. Намалена видимост поради мъгла няма, съобщи АПИ.

"Мафия!", скандираха хиляди срещу високите сметки за ток

Вчера хиляди недоволни граждани скочиха срещу високите сметки за ток. В няколко града в страната се събраха протестиращи пред сградите на енергодружествата и така протестът прерастна в национален.

Нови критерии за формиране на минималната работна заплата са на дневен ред

Експерти и работодатели коментират новите идеи на правителството Няколко месеца преди края на мандата темата за минималната работна заплата отново изплува на дневен ред. Въпреки че последната дума на правителството беше, че минималното възнаграждение ще се повишава всяка година с по 20 лева, докато достигне 350 лева през 2015 година, в нов проект за постановление на Министерския съвет се залагат за обсъждане нови критерии за формирането на минималната работна заплата (МРЗ).

Преглед на топ новините в пресата за деня

Преглед на печата Протестната вълна в България е водеща тема и в днешния печат. "Бунтове и надписване", коментира "Стандарт". Докато се забавлявахме с яловия референдум за АЕЦ "Белене", Мародерите - както народът вече нарича ЧЕЗ, ЕОН и пр. - са на път да свалят от власт Бойко Борисов. Българинът бавно съобразява, но все идва ден, когато той се пита, защо Симеон Дянков (финансов министър,б.р.) е толкова свидлив към него, а пък на Мародерите им е позволено да са толкова алчни.

Ще има разсрочено плащане на тока

Това заявиха от дружествата след срещата с Добрев и Дянков Електроразпределителните дружества предоставят възможност за разсрочено плащане на сметките за ток. Това заявиха представителите на трите дружества у нас - ЕВН, ЧЕЗ и "Енерго-Про", след среща с министъра на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев и вицепремиера Симеон Дянков.

Какво пише в сметките за ток?

Делян Добрев даде обяснение за всеки ред от фактурите Фактурите, които получихме през януари, са по-пълни и с повече детайли и това е факт заради Третия либерализационен пакет, коментира в ефира на bTV министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев. Той обясни какво означава всеки ред от сметката, която изпращат ежемесечно електроразпределителните дружества.