Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от февруари 3, 2013

Столичния общински съвет иска промяна в начина на плащане на парното

Работна група да разглежда жалбите за високите сметки за парно Жалбите на гражданите срещу високите сметки за отопление и топла вода, трябва да бъдат разгледани от нова работна група, смята председателят на Столичния общински съвет Елен Герджиков, съобщава БНТ.

Най-тиражираната тема в новините днес - атентатът в Сарафово

Преглед на печата на 7 февруари Заключенията на българските власти за възможна връзка на "Хизбула" с атентата в Сарафово днес са най-коментираната тема в печата. " Преса " се включва по темата с новина на първа страница: Изявлението на Цветанов сварило неподготвен президента Росен Плевнелиев, който не споделял позицията на вицепремиера. Вътрешният министър нарушил договорка между участниците в Консултативния съвет за национална сигурност да не се споменава името на радикалната групировка. "На заседанието не е прието становище по тази тема", заявява прессекретарят на президента Мария Иванова. Цветанов обаче или на своя глава, или в договорка само с премиера направил изявлението, което вбесило Плевнелиев.

Досието "Буда" не представлява интерес за прокуратурата

Още се чудят дали да обвинят делегатите, били Октай Няма причина прокуратурата да проверява документите за папката "Буда", заяви главният прокурор Сотир Цацаров пред bTV. По думите на обвинител №1 това се прави само като има данни за престъпление.

Преглед на печатните новини днес

Преглед на печата "Хизбула" зад атентата", акцентира "Труд". Вицепремиерът Цветан Цветанов обяви официално, че военното крило на проиранската групировка "Хизбула" стои зад бомбения атентат в Бургас на 18 юли м.г. Тогава загинаха петима израелски туристи и българският им шофьор. Междинните резултати от разследването бяха съобщени вчера от МВР шефа на Консултативен съвет за национална сигурност при президента Росен Плевнелиев. Опозицията прие с резерви изнесеното в доклада "обосновано предположение".

Грифът "Строго секретно" или как полицейщината управлява България

Или как 23 години по-късно картончета и папки определят дневния ред Последните дни бяха белязани от думата ”секретни”. Секретен документ, който обаче вече бил разсекретен, ”доказа” агентурното минало на премиера Бойко Борисов.

Побоят над Енимехмедов бил обезвреждане, а не линч

ДПС: Как да търсим отговорност от тези, които обезвредиха нападателя? „Това беше обезвреждане, а не линч”, заяви заместник-председателят на Движението на права и свободи (ДПС) Христо Бисеров пред bTV, коментирайки побоя, който делегатите на конференцията на ДПС нанесоха върху нападателя на Ахмед Доган Октай Енимехмедов.

Пълна глупост, избухна Борисов за досието "Буда"

Преглед на печата на 4 февруари 2013 г. "Това е пълна глупост!", заявява премиерът Бойко Борисов пред в. "Преса" по повод публикуваната от сайта "Биволъ" информация, според която Борисов е бил информатор на някогашната Централна служба за борба с организираната престъпност-ЦСБОП с псевдонима "Буда".

Бойко Борисов контактувал с "оперативно интересни лица" затова бил вербуван като агентът "Буда"

Сайтът „Биволъ“ публикува материал на базата на анонимен документ Сайтът „Биволъ“ публикува материал на базата на документ, получен в платформата за анонимно получаване на документи Balkanleaks, работеща на същия принцип като Wikileaks. От него става ясно, че Бойко Борисов е бил вербуван за информатор през 1996 г. Следва пълният текст на публикацията:

Вежди Рашидов: Обществото не може да бъде малтретирано с атентата срещу Доган

"Вече ми се повръща от този атентат срещу Доган . Сутрин ставам с Доган, вечер лягам с Доган. Стига вече. Някой да си свърши работата. Имайте малко милост. Обществото не може да бъде малтретирано с такова нещо." Това заяви министърът на културата Вежди Рашидов пред Нова телевизия.

Заплатите в държавния сектор с 50 лв. по-високи от частния

Държавата плаща с 50 лв. по-високи заплати в сравнение с частния сектор, пише „Монитор“. Средното възнаграждение в обществения сектор е 791 лв., докато в частния е 740 лв., показват последните данни на НСИ.