Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от януари 13, 2013

Доган се оттегли, Лютви Местан негов заместник

Ахмед Доган се оттегли от лидерския пост в ДПС.  Това стана ясно от речта му, прекъсната малко след 12 ч. от покушението срещу него и продължена да се чете от евродепутата Филиз Хюсменова пет часа по-късно.

Доган оцеля при опит за убийство - снимки и видео

25-годишният Енимехмедов насочи пистолет в главата му

Службите нямали информация за готвено нападение срещу Доган

НСО ще проверява чий е пропуска при опита за покушение След анализ на ситуацията и след като бъдат изгледани записите от камерите, ще стане ясно дали има пропуск в охраната и кой и по какъв начин е допуснал да се стигне до нападението срещу лидера на ДПС Ахмед Доган. Това заяви директорът на Националната служба охрана Тодор Коджейков.

Нападателят на Доган бил готов да убива, не само да сплашва

Октай Енимехмедов имал делегатска карта на гърдите "Мъжът, който изскочи на трибуната срещу лидера на ДПС, беше готов да убива, не беше само сплашване". Това заяви председателят на общинската организация на ДПС в Бургас Шерафeт Мехмед, присъствал в залата на конференцията в НДК по време на нападението над лидера на ДПС Ахмед Доган.

Това беше азиатски тип пиар акция, Доган да остане начело!

РЗС видя нескопосан мини екшън от най-високата сцена на ДПС За всеки непредубеден анализатор е ясно, че това е постановка, която цели да заздрави редиците на ДПС и да бъде основен аргумент Доган да остане начело на партията. Това заявяват от „Ред, законност, справедливост“ в писмена позиция по повод нападението срещу лидера на ДПС.

Октай Енимехмедов нямал психично заболяване и не е пил

Той е само с аркада на лявата вежда и с натъртвания Към момента няма данни нападателят на Ахмед Доган да има психическо заболяване или да е употребил алкохол или опиати, съобщиха за БТА от пресслужбата на ВМА.

Нападнаха с пистолет Доган по време на конференцията на ДПС

Нападателят е 25-годишен делегат от Бургас, сочи неофициална информация Мъж с пистолет излезе на подиума докато лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше доклада си пред Осмата конференция на ДПС.

България не е същата след опита за покушение, скочи Местан

В истинската демокрация не може да има такава уродлива проява, като опит за покушение над лидера на една партия, заяви зам.-председателят на ДПС Лютви Местан.

Републиканските пътища са проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия . Температурите са в интервала от -7 С° до +10 С°, съобщават от АПИ.

Новините от последния час

"Светлина има, но тунелът е дълъг", казва в интервю за "Труд" еврокомисарят Кристалина Георгиева. По думите й 2013 г. ще е трудна. Безработицата е много висока. Все още има работа по фискалната стабилизация в еврозоната, обяснява българският еврокомисар. По света има трудности.

Клаус Брил:Чалгата не е никак безобидна, тя е вулгарна и скандална

Историята с европарите може и да няма щастлив край за Пайнер, пише Дойче веле Чалгата не е никак безобидна, тя е вулгарна и скандална - пише германският коментатор Клаус Брил по повод скандала с европейските пари, спечелени от "Пайнер" .

Борисов: Поляна по поляна, дърво по дърво ги гледайте!

Спорният въпрос за втори кабинков лифт в Банско между местните хора и екоорганизации не бива да става „разделна граница”, а трябва да има добър баланс, заявява премиерът Бойко Борисов пред министрите по време на правителственото заседание в сряда.

Ще се оттегли ли Ахмед Доган?

Упорит слух, че лидерът на ДПС Ахмед Доган ще подаде оставка на Националната конференция на партията в събота, обиколи кулоарите на парламента ден преди форума, пише "Труд" в електронното си издание.

6 бона дълг за всяко BG семейство заради "Белене"

Крайният потребител ще покрива загубата, смятат експерти Всяко българско семейство ще бъде натоварено с не по-малко от 6 000 лева дълг, за да се вземе кредит от държавата за строежа на АЕЦ "Белене". Това заяви в Шумен Димитър Бъчваров, член на Инициативният комитет "НЕ на измамата "Белене".

Плевнелиев една година по-късно: "Бих искал да бъда полезен президент"

Плевнелиев за новия главен прокурор, Македония и партизанските битки „Не се притеснявам да тръгна на път и да ми се счупи колата. Притеснявам се да не тръгна наникъде, да си седя комфортно на едно място, зад едни дебели стени, и от време на време да отигравам някакви ситуации“. Това каза президентът Росен Плевнелиев точно 1 година след започването на мандата си в предаването „Панорама“ по БНТ.

Македонският президент: Готови сме за диалог с България по всички въпроси

Македонският президент Георге Иванов заяви днес, че Македония е готова да разговаря винаги и по всеки въпрос, който съседна България смята за нерешен, предаде агенция МИА, цитирана от БТА.

ГЕРБ реши: Четиригодишните задължително на градина

Предучилищното образование ще е задължително за 4-годишните деца. Това реши окончателно парламентът след тридневни дебати въпреки родителски протести и възражения от опозицията по Закона за предучилищното и училищното образование.

Скандал в парламента межу Сидеров и Рашидов заради българо-турска продукция

Сидеров и Рашидов се хванаха за гушите заради турско-български сериал Скандал се разрази в Народното събрание между “Атака“ и министъра на културата Вежди Рашидов. Националстите поискаха оставката на министъра, а той отговори със закана за съд.

Върви ли България към изгубено десетилетие?

За страни като Гърция, напускането на еврото и завръщането към собствена валута се приемаше за потенциална панацея, която ще върне конкурентоспособността на страната, ще възстанови растежа и ще доведе до финансова стабилност.

На Атанасовден се прогонва зимата

Атанасовден  се празнува всяка година на 18 януари. Този ден християнската православна църква посвещава на св. Атанасий Велики, роден през 295 г. На 23-годишна възраст той е ръкоположен за дякон и участва в Никейския Вселенски събор. Пет години след това Атанасий придобива епископски сан. Като архиепископ на гр. Александрия той се включва активно в борбата срещу арианската ерес в християнството. Умира на 2 май 373 г.

Цветанов обяви нова акция на МВР - "М.И.Л.Е.В. - Мастит Измамник Лицемер Е Вреден"

Специализирана полицейска операция "М.И.Л.Е.В. (Мастит Измамник Лицемер Е Вреден)" е била проведена срещу 25-годишният Звезделин Методиев. Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов, цитиран от агенция "Фокус" в 1:55 часа тази нощ. От изявлението на Цветанов не става ясно защо акцията е наречена така. По думите на вицепремиера задържаният Методиев "е активен представител на криминалния контингет за кражби" на коли и части от тях.

Томислав Дончев възложи проверка на проектът на "Пайнер"

До две седмици трябва да станат известни резултатите от възложената от министър Томислав Дончев детайлна проверка на проекта на музикалната компания "Пайнер медиа" ООД по ОП"Конкурентоспособност". Това каза министърът по управление на средствата от ЕС в интервю за БТА.

Най-малко инвестираме в здравето си от цяла Европа

Редица данни от Евростат и СЗО сочат, че България е на последно място по разходи за здравеопазване на глава от населението. По отношение психично здраве нещата са влошени в геометрична прогресия, тъй като разходите за психиатрична помощ са около 2 на сто от общите разходи за здравеопазване, което прави несравними данните за разходи на глава от населението с други страни, е мнението на доц. д-р Христо Хинков, началник сектор "Психично здраве" към Националния център за обществено здраве и анализи /НЦОЗА/.

Новините от последния час

Преглед на печата "Успешната държава на фалитите", коментира "Труд". Грижата на държавата е толкова голяма, че води до фалити на общините. Общинските бюджети така са структурирани от държавата, че могат да покриват само най-важното.

Антоновден е!

Днес църквата почита паметта на Преподобни Антоний Велики, а празникът е известен като Антоновден.

MigrationWatch: Великобритания очаква 250 000 българи и румънци през 2014 - 2018 г.

Общо 250 000 българи и румънци ще се установят във Великобритания през периода между 2014 г. - 2018 г., според доклад на британската лобистка група MigrationWatch, цитиран от Daily Mail.

Новините от печатните издания днес

Преглед на печата на 17 януари "Бащата Васил Савов е искал да сложи край на дългогодишните си мъки и затова е избил цялото си семейство в жилището си в столичния кв. "Гоце Делчев". Разстрелът не е бил планиран", разказва в интервю в " 24 часа " зам.-директорът на Института по психология Росен Йорданов.

Цигарена Асоциация НАС ше се бори за правата на пушачите

Новоучредена организация ще се бори за правата на пушачите Новоучредената Национална асоциация на свободните (НАС) ще се бори за правата на пушачите, заявиха от организацията.

bTV срещу Булсатком, борбата за парите на Негово величество Зрителя продължава

Предложените от bTV нови "преференциални" условия не били съвсем "преференциални" Настанете се удобно на креслото си - и днес сагата за ожесточената битка между доставчика на цифрова телевизия „Булсатком“ и телевизиите bTV и TV7 има своето продължение. Търговските взаимоотношения между страните продължават да са част от фокуса на общественото и медийно внимание, а всяка от страните „си знае своето“ без ясни аргументи в защита на тезата си.

Борисов и "Зелените"на нов етап в отношенията

Комитетът "Зелени алтернативи против АЕЦ" и премиерът Бойко Борисов се обявиха в един глас против строителството на АЕЦ "Белене".

Даниела Генкова, жената с пръстените: Борисов, не ви прави чест!

Ще ги продам да си платя сметките, а после, възмути се Даниела Генкова Не му прави чест на премиера да говори така. Това заяви пред БНР Даниела Генкова, работничка във ВМЗ-Сопот, на която вчера премиерът Бойко Борисов преброи пръстените на ръката й.

Жълт код преобладава в страната заради силен вятър

Жълт код е обявен в почти всички области в страната заради силен вятър, съобщават от НИМХ на БАН.

Депутатите влизат в спор за задължителната ранна предучилищна, родителите - отново на протест

Парламентът започва днес обсъждането на второ четене на спорния законопроект за предучилищното и училищното образование, предвиждащ задължителна детска градина за 4-годишните. Това е един от най-критикуваните от родителите текстове, срещу който и за днес е насрочен протест пред сградата на парламента.

Борисов за по-кратко майчинство с повече пари за майките

С Меркел разговарям на руски, хвали се премиерът Премиерът Бойко Борисов предлага от догодина да се вдигне размерът на обезщетението за майчинство за сметка на съкращаване на срока, в който то се ползва. В интервю за Дарик Борисов беше категоричен, че най-добре за България е той да управлява сам и втори мандат.

След атентата у нас вече има постоянна заплаха от тероризъм!

В нито една държава по света вече няма стопроцентова сигурност срещу тероризма, каза в интервю за БТА експертът в сигурността Юлий Георгиев.

Печатните новини днес

Преглед на печата на 16 януари 2013 година Възстановка на кървавите събития, довели до смъртта на семейство Савови, ще бъде организирана от полицията до дни в дома им в столичния квартал "Гоце Делчев". За следствения експеримент потвърди вчера и вътрешният министър Цветан Цветанов в Казанлък, информира „ Труд ”. Основната версия на полицията сочи, че бащата е извършил убийствата със законния си пистолет. Още в края на миналата седмица, след като бяха открити 5-те тела, разследващи съобщиха пред " Труд ", че драмата е започнала от малкия брат Георги Савов (21 г.).

Финансирането на Пайнер с огромен отзвук в Интернет

Наистина ли няма по-голям скандал от финансирането на "Пайнер Медиа"? Интернет сякаш се запали заради информацията за финансирането на “Пайнер Медиа“ по европейската програма за конкурентоспособност. Вчера стана ясно, че музикалната компания получава 1 918 233 безвъзмездна финансова помощ.

Меглена Кунева: „Аз не мога да участвам в шизофрения, заразно е"

„Аз не мога да участвам в шизофрения, заразно е", заяви лидерът на „България на гражданите" Меглена Кунева по време на пресконференция в централата на партията.

Природозащитници искат да бъде създаден Национален парк "Българско Черноморие"

Организаторите на вчерашния протест срещу застрояването на плажа Иракли поискаха ГЕРБ да изпълни предизборните си обещанията за спиране на строежите по крайбрежието и увеличаване на защитените територии в България.  Те са изготвили предложение за обявяването на Национален парк "Българско Черноморие", който да предпази от застрояване последните 10 диви плажа в страната. Това са плажовете "Света Ана", на север от с. Дуранкулак, Шабленски езера, Крапец, Камчийски пясъци - Шкорпиловци, Карадере, Иракли, Корал, Аркутино, Дюни и Маслен нос (брегът и плажовете между "Перла" и резерват "Ропотамо").

Пункт за продажба на автобусни карти е бил разбит и обран на 14 януари във Варна

Пункт за продажба на автобусни карти е бил разбит и обран на 14 януари, съобщи БНТ. Инцидентът е станал във варненския квартал Владиславово.

Гърция прие законопроект с който си гарантира нови спасителни заеми

Страната прие законопроект от по-строг бюджет Гръцкият парламент късно снощи одобри законопроект, с който ратифицира десетките условия, поставени на страната за отпускане на спасителни заеми - от по-строг бюджетен надзор до таблица за заплатите на работещите в разузнаването, предаде Асошиейтед прес.

Преглед на печатните новини за деня

Преглед  на печата на 15 януари "Битката на Борисов с тройната коалиция доведе само до едно мижаво обвинение", се посочва във водещото заглавие на " Сега ". Три години след като премиерът връчи на прокуратурата документи за 148 договора, сключени от кабинета на тройната коалиция, без да бъдат обезпечени финансово, Софийската градска прокуратура е повдигнала обвинения само на един служител от МВР за неизгодна сделка.

Йотова: „ГЕРБ са експерти в технологията на измамата"

Управляващите продавали държавата, за да си купят изборите За оставката на министъра на земеделието и храните Мирослав Найденов заради скандала с продадените дюни край Несебър призова евродепутатът от БСП Илияна Йотова.

TV7 сезира ГДБОП и прокуратурата за "Булсатком"

Частната телевизия TV7 е подала жалба в Главна дирекция за борба с организираната престъпност (ГДБОП) и в Софийска районна прокуратура срещу цифровия оператор „Булсатком“. За това потвърдиха пред Investor.bg от пресотдела на медията.

АБРО подкрепи Би Ти Ви и ТВ7 в спора с "Булсатком"

Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори взе страната на "Би Ти Ви медия груп" и ТВ7 в спора им с "Булсатком", става ясно от официална позиция на АБРО, разпространена днес.

На Банго Васил децата носят късмет

Днес е най-големият празник за ромите. На 14 януари те честват Банго Васил - циганската Нова година. По традиция тържествата започват още предната вечер, когато цялото семейство се събира вкъщи. Домакинята мълчи и готви птица с ориз или с кисело зеле. Във всяка къща се точат баници, баклави, младите жени чистят къщата и лъскат съдовете, всичко трябва да блести от чистота. Правят и сарми.

Дянков се отказа от увеличаване на заплатата на премиера

Рязкото увеличение на премиерската заплата на 8 хил. лева се отлага за по-добри времена, съобщи пред БНТ финансовият министър Симеон Дянков. На идеята се възпротивил премиерът Бойко Борисов.

Преглед на печатните новини за деня

Преглед на печата на 14 януари 2013 година ГЕРБ ще раздаде милиони на радиа и телевизии в изборната 2013 г., отбелязва "Сега". Рекордните 13 млн. 964 хил. лв. ще бъдат разпределени между избрани електронни медии тази година за популяризиране на седем от оперативните програми на ЕС.

Кумецът на Цветанов бил и дарител на МВР

Тодор Бояджиев, кумец на вътрешния министър Цветан Цветанов, собственик на фирмата "Ти Ви Би" ООД, който се оказа съдружник с управителите на фирма "СЛЕ груп" закупили несебърските дюни, е сред дарителите на Министерството на вътрешните работи.

Кунева: Призовавам да не се гласува на референдума на 27 януари!

Призовавам да не се гласува на референдума на 27 януари и участието да падне под 20 процента, заяви в интервю за БТА лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева.

Преглед на пресата

Заплати. „24 Часа": Станишев: 8000 лева заплата на премиера е неморално