Пропускане към основното съдържание

Публикации

Показват се публикации от януари 6, 2013

"Еспресо" със статия за педофилия в наш дом за деца

Италианското списание "Еспресо" публикува шокираща статия за случаи на педофилия в български дом за деца лишени от родителски грижи. Тя е основана на свидетелствата на три български деца, осиновени преди няколко месеца от италиански семейства.

ЦИК: ГЕРБ са участници по право в агитацията за референдума и не могат да бъдат отстранени

Говорителите на ЦИК Бисер Троянов и Ралица Негенцова Като инициатори за провеждане на ядрения референдум на 27 януари 76-те депутати от ГЕРБ са участници по право в информационно-разяснителната кампания и не могат да бъдат отстранени от нея. Това гласи отговорът на Централната избирателна комисия (ЦИК) до инициативния комитет на БСП, който във вторник поиска комисията да отстрани депутатите ГЕРБ от кампанията, заради променената им позиция "против" и да ги санкционира за подвеждаща агитация.

Пътищата в страната са проходими при зимни условия

Намалена е видимостта поради мъгла в някои области Пътищата в страната са проходими при зимни условия, съобщава пресцентърът на агенцията "Пътна инфраструктура".

8000 месечна заплата за Борисов, Плевнелиев и Цачева

Това иска Симеон Дянков в нов проектозакон 8000 лв да стане месечната заплата на премиера, президента и председателя на Парламента. Това предвижда проектозакон на Министерството на финансите на Симеон Дянков, пише в. "Преса".

Преглед на пресата

Преглед на печата на 12 януари Случаят с петорното убийство в столичния квартал "Гоце Делчев" е водещата новина в днешния печат. Под заглавие на първа страница "Екзекуция по пижами" "Стандарт" пресъздава кървавата драма. "Военен изтрепа семейството си и се самоуби", отразява още "Телеграф". Петте окървавени трупа бяха открити към 21 ч в четвъртък в заключен апартамент в блок 254, уточнява "Труд". Убитите са Васил /55 г./ и Наталия /54 г./ Савови, техните синове Владимир /27 г./ и Георги /21 г./, както и бабата Здравка - майка на Наталия. Убиецът измил кръвта от ръцете и лицето си.

38- годишен граничен полицай загина при тежка катастрофа

При тежка катастрофа на панорамния път между Мизия и Оряхово, загина 38-годишен граничен полицай, предаде Агенция Фокус.

Депутатите подкрепиха ветото на Плевнелиев за гражданството на големите инвеститори

Очаквано Народното събрание се съобрази с ветото на президента Росен Плевнелиев върху текстове от закона за насърчаване на инвестиции.

Сергей Станишев: След "лъжите на министър Дянков" да дадат сега бонуси на пенсионерите!

ГЕРБ не са господари на думите си, отсече Станишев Лидерът на БСП Сергей Станишев призова управляващите да отпуснат следколедни добавки за пенсионерите и да се увеличат парите за майките, отглеждащи дете до 2-годишна възраст. Пред Нова телевизия той заяви, че ГЕРБ не са господари на думите си и лъжат на институционално ниво.

Преглед на пресата за деня

Преглед на печата на 11 януари 2013 Глоби по снимка от мобилните камери на пътната полиция ще има вече за неправилно паркиране в София, пише „24 часа“, като цитира шефа на КАТ в София Богдан Милчев. Според чл. 186, ал. 4 от Закона за движение по пътищата до нарушителите ще се изпраща покана с препоръчано писмо с обратна разписка с глобата. Така в рамките на месец ще бъде издаван фиш дори ако шофьорът не се яви лично.

Открити са мъртви петима души от едно семейство в София

Открито е мъртво петчленно семейство в дома му в блок 254 в квартал „Гоце Делчев” в София. Намерени са телата на жена на 79 години, дъщеря й и зет й на по 54 и 55 години и двамата им синове на 27 и 21 години.

ГЕРБ предпочита референдум за пушенето отколкото за "Белене"

Велчев: Корупцията мирише и на партизани, и на шума Темата „за” или „против” пълната забрана за тютюнопушенето на обществени места би била много по-полезна и с много по-правилен резултат отколкото АЕЦ „Белене” . Това заяви председателят на Парламентарната група на ГЕРБ Красимир Велчев пред журналисти в коментар на идеята на СДС за такъв референдум.

Преглед на печата

Преглед на печата на 10 януари "Всички обичат Цацаров", коментира "Труд". Днес Сотир Цацаров полага клетва и застава начело на държавното обвинение. От прокуратурата у нас се иска да оправи държавата. Политическата класа обича да представя всякакви неразбории и скандали като резултат от криминални деяния и да ги пробутва на обвинението.

7-годишен ограби учителка, сви от джоба й 130 лв.

15-годишна открадна пари и от съученичка Седемгодишен ученик ограби учителка в самуилското село Желязковец, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Разград.

Мъж от Трявна се оплака от полицейско насилие

От полицията са категорични, че ченгетата не са превишили правата си 24-годишен мъж от Трявна се оплака от полицейско насилие. Мартин Цанев е качил във Facebook клип и твърди, че полицаи го измъкнали насила от колата му, тъй като бил паркирал неправилно.

ГЕРБ с политическо предложение към БСП, опозицията отказва!

Управляващите под прицела на партиите в началото на новия политически сезон Шест месеца преди изборите ГЕРБ предложи на опозицията споразумение за отговорно политическо поведение, с което да изненадат българските граждани, че всички парии са един отбор – националният отбор на България.

Третата жена от катастрофата край Варна остава в тежко състояние

АПИ започва проверка на инцидента, който стана заради дупка на пътя Състоянието на третата жена, която пострада във вчерашната катастрофа на крайезерния път до Варна, все още е много сериозно, съобщиха от болницата.

Дянков обеща пари за "някои сектори" преди изборите

Държавата няма да отдели повече пари за майките, полицаите също няма да получат увеличение на доходите си. В това беше категоричен финансовият министър Симеон Дянков в интервю за Нова Телевизия. Вицепремиерът обаче даде заявка, че някои сектори ще получат допълнителни средства. Това ще стане, поясни Дянков, през февруари-март, когато ще се водят разговори в тази насока.

Кейт Мидълтън празнува днес рожден ден

Херцогинята на Кеймбридж ще получи къща за подарък Херцогинята на Кеймбридж Кейт Мидълтън днес празнува 31-ия си рожден ден . Бременната съпруга на принц Уилям получи като подарък за миналогодишния си юбилей кученцето Лупо, а за тази година принцът е предвидил да й подари нещо доста по-голямо, а именно къща, съобщават английските медии.

От войната между bTV и „Булсатком” страдат зрителите

Търговският спор за излъчване на сигнал накърнява интереса на гражданите Търговският спор за излъчване на телевизионен сигнал накърнява интереса на гражданите, особено във времето на информационно-разяснителната кампания за провеждането на националния референдум. Това коментира за БТА Мехти Меликов, изпълнителен директор на Асоциацията на българските радио- и телевизионни оператори /АБРО/.

Преглед на печата

Преглед на печата на 9 януари 2013 г. "Малката заплата вдига детските", съобщава "Стандарт". Размерът на помощите за деца ще се определя след индивидуална оценка на нуждите на всяко домакинство. Идеята е на зам.-министъра на труда Валентина Симеонова. "Ако едно семейство има общ доход от 700 лв., а друго има 400, то второто ще взема по-големи детски от първото, въпреки че и двете са под прага и имат право, както е в момента, на еднакви детски", обясниха експерти от социалното министерство. Промяната може да влезе в сила до края на мандата на ГЕРБ, ако получи обществено одобрение.

Референдумът - липса на интерес и грешни сметки

Кампанията за допитването е вяла, не се очаква решение на казуса, коментират анализатори Въпросът за референдума е неясен, кампанията - вяла, не са конкретни и позициите на партиите, а избирателната активност изглежда непостижима. Така анализатори коментираха пред Dnes.bg предстоящото национално допитване с въпрос "Да се развива ли ядрената енергетика в Република България чрез изграждане на нова ядрена електроцентрала?".

Докладът за дюните край Несебър скрит

Шефът на РИОСВ-Бургас обвини предшественика си за скандала На една трета от имота в община Несебър, предвиден за строежа на нов ваканционен комплекс, е имало дюни, предаде bTV.

Македония с нови нападки към България

"Утрински вестник" с нова антибългарска поредица материали От няколко години България се изпречвала на пътя на Македония към ЕС, като при това я изнудвала да приеме нейното тълкуване на македонското минало.

Земетресение беше усетено в София днес

Трус е усетен в София днес около 16.16 часа. От Сеизмологичния институт на БАН потвърдиха за Dnes.bg, че е имало земетресение и обясниха, че след минути ще имат повече информация.

Пътищата - проходими при зимни условия

Републиканските пътища са проходими при зимни условия. Температурите са в интервала от - 13С° до + 2 С°.

Дребните кражби най-много тормозят българина

Най-много се краде от автомобили и рядко посещавани имоти Кражбите определят структурата на престъпленията. Това обясни пред БТА директорът на областната дирекция на МВР - Пловдив старши комисар Тодор Чонов. Той коментира ситуацията в района, като уточни, че всички убийства, станали на територията на областта са разкрити и всички са от битов характер.

ДСБ за мораториум върху държавните имоти в Натура 2000

ДСБ иска забрана за разпореждане с държавните защитени територии ДСБ още тази седмица ще внесе в Народното събрание предложение за мораториум върху разпореждането с държавни имоти, попадащи в обхвата на закона за защитените територии, за биологичното разнообразие и в закона за горите. Те ще искат и мораториум върху разпорежданията и прехвърляне на формата на собственост на всички държавни терени, регламентирани в клаузите на Закона за горите.

Много уволнени за сделката с дюните, но по ниските етажи

Много хора ще понесат отговорност за тези безобразия, които са направили, заявява премиерът Бойко Борисов на срещата с екозащитници днес в Министерски съвет след скандала със строителството върху 29 декара дюни край Несебър. Според публикуваната стенограма министър-председателят уточнява, че директорът на екоинспекцията в Бургас ще бъде уволнен, защото „през 2007 година първият, който е виновен, е този, който е казал, че това не са дюни“.

Преглед на печата днес

"Хаос в ГЕРБ заради референдума", е акцентното заглавие по темата на "Труд". Премиерът внесе суматоха в партията с "инструкцията" да гласуват с "не" на референдума за развитие на ядрената енергетика. Истинският проблем ще се появи по време на дебатите по БНТ и БНР. Времето на поддръжниците на "за" и "против" е разделено по равно. И ГЕРБ ще наруши баланса, ако в своите минути агитира "против". Объркани са и висши партийни членове, които декларираха, че ще гласуват "за".

Йордановден е

Смелчаци се хвърлят за кръста в ледените води Православната църква отбелязва днес Йордановден, или Богоявление. Това е третият по значимост християнски празник през годината. Според библейската легенда на този ден Исус е покръстен във водите на река Йордан от Йоан Кръстител.