Пропускане към основното съдържание

"Защо се ронят герберите и къде зимуват калинките"

"Защо се ронят герберите и къде зимуват калинките"
ГЕРБ няма разпад, има кадрови грешки, заявява пред "Труд" Владислав Горанов, депутат от партията на Бойко Борисов. "Напускането на двама депутати безспорно е сигнал, че има някакъв кадрови проблем, но в никакъв случай не води до противоречия, напрежение или усещане за разпад. На практика през последния близо месец нито Бойко Борисов, нито Цветан Цветанов бяха в парламента - единият заради травма, която лекува, другият - заради пътувания. Точно в този момент да се мотивира напускане с действията на ръководството ми звучи несериозно. По-скоро двамата напуснали търсят оправдание за безпринципното си решение", категоричен е Горанов.


"Защо се ронят герберите и къде зимуват калинките", е заглавието над коментара на Галя Горанова в "Сега". Според анализатора тъкмо "калинките" ли? Ами защото са в основата на разпада на "единствената" опозиция в парламента, както обича да подчертава Бойко Борисов. За да си обясним какви процеси протичат в ГЕРБ, неизбежно трябва да започнем от "калинките", т.е. от подбора на кадрите в партията. Това, което се случва днес в редиците на довчерашните властници, е закономерна последица от този подбор. Индианската нишка от гербери отцепници постига три ефекта - осигурява кворум и мнозинство на БСП и ДПС при ключови гласувания, смъква цената на "Атака" и дава формално основание на управляващите да се дистанцират от "лошите" ксенофоби, които така дразнят Брюксел. И не на последно място - удря по реномето на Борисов като безспорен лидер и гарант за единството на партията. Като резултат перспективата за предсрочни избори ще започне да избледнява, а управляващите ще се окопаят трайно във властта, прогнозира Горанова.

Актовете за раждане вече ще са на три езика. От 18 декември общините ще са длъжни да ги издават на български, английски и френски. Същото ще важи и за брачните свидетелства и удостоверенията за смърт. Документите ще са валидни в 23 държави, включително Турция, без да се налага превод и легализация. Новината за тази промяна е водеща за "Стандарт".

България и Румъния остават икономическото гето на ЕС. Мрачната шега, че България ще настигне другите от ЕС след няколко десетилетия и само ако те стоят на едно място, продължава да е горчива реалност, коментира под глава "Сега". Страната ни остава с най-слабата икономика в целия Европейски съюз, а населението ни - с най-ниска покупателна способност. Не можем да догоним дори съседката Румъния. Това показват току-що публикуваните данни на Евростат за развитието на 37 европейски държави през 2012 г. Българите може много да се сърдим за ниските си доходи, но статистиката е безпощадна - те са логично следствие от това, че произвеждаме най-малко и сме последни в ЕС по брутен вътрешен продукт на човек от населението, дори след като се елиминират ценовите разлики между отделните държави.

България не е поставена пред дилемата да избира Русия или Европа. България е направила много отдавна своя избор, тя е член на ЕС, на НАТО. Никой не поставя под съмнение европейското настояще и бъдеще на България. Трябва да сме наясно, че Русия доставя природен газ не само на България и на страните от трасето "Южен поток", но и на страни като Германия, където влиза "Северен поток", категорично заявява в отговор на въпрос за "Стандарт" министърът на външните работи Кристиан Вигенин. Според него идеята да се прави VІІ реактор в АЕЦ "Козлодуй" с "Уестинхауз" не трябва да се гледа в посока "проруска" или "проамериканска" политика. "Смятам, че това е пробългарска политика, която изисква диверсификация на трасетата, на доставките, на енергийното обезпечаване. В този смисъл изборът да се тръгне към строителство на VII блок по американска технология е елемент от диверсификацията. Това е плюс за самата България, не става въпрос за някакви завои в енергийната ни политика", допълва още Вигенин.

"Телеграф" апелира да се внимава какво се купува за Коледа. Вносители атакуват пазара с играчки, които съдържат бавнодействащо, но сигурна отрова. Само през последните месеци от Европейската система за бърз обмен на информация за опасни стоки REPEX предупреждават за двайсетина вида китайски кукли и още толкова бебешки дрънкалки. В тях са засечени забранените в ЕС фталати - токсични химикали, които се използват за производство на пластмаса с цел да я направят по-мека и пластична. Инспектори издирват отровните кукли по складове и магазини.

Прокурорът от Софийската апелативна прокуратура Бранислав Славов е разследван от държавното обвинение по съмнение, че е продавал информация за течащи дела на престъпници, извежда под глава "Монитор". Главният прокурор Сотир Цацаров съобщи, че срещу Славов тече досъдебно производство за търговия с влияние.

Съпрузите Нели и Иван от Сливен ще трябва да платят по 1 млн. евро глоба за трафик на 29 кг хеpоин, съобщава на първа страница "Труд". Солената санкция е наложена от съда във Валенсия, който освен това е постановил и 6 години и един ден затвор за двамата. Те ще излежат присъдата си у нас.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Ралица Тошкова в порно снимка

В общество от педали и вечни скандали се взриви и още един сексскандал, този път на невероятния модел  Ралица Тошкова , врътнала едно фелацио на предполагаемия късметлия Владо Арабаджиев, с когото се знае, че красавицата има отношения. Стана модерно да гледаме порно снимки и клипове на звезди, така че скоро време ще вземат да ни станат банални, но дотогава има още какво да се види. На всички бе любопитно да надникнат в дебрите на сексуалните възможности , които  адреналинката  Яна  показа пред цяла България или пък на други звезди, но определено тя бе в класацията топ десет зад позиция номер 1. Сега има и други кандидатки да си показват “дреболиите” като вече споменатата палавница Тошкова. Девойчето е имала много любовници като например футболиста Ники Михайлов и Александър Младенов, както и още една тайфа с известни пелейбои, така че кой е на знаменития фотос, не се знае, въпреки че за най-вероятен се смята  Арабаджиев . В крайна сметка може да заключим, че с възможност