Пропускане към основното съдържание

Комисията по досиетата: "Досието" на Станишев е манипулация


Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична

Под псевдонима "Московеца" се крие личност, която не е публична
Информацията за досие на лидера на БСП Сергей Станишев с псевдоним "Московеца" е манипулация, заяви пред БНР председателят на Комисията по досиетата Евтим Костадинов.


Костадинов съобщи, че е направена проверка след появилите се в различни медии публикации по въпроса.

Този регистрационен номер не дава този псевдоним, който трябва да даде регистрацията. Този псевдоним като име също не отговаря на регистрацията. В картотеката на Комисията има само един псевдоним с такова наименование, който нито съвпада по години, нито съвпада по име, абсолютно е проверен, така че става дума за манипулация, заяви Костадинов.



Шефът на Комисията по досиетата обаче отказа да съобщи на кого е оповестеният псевдоним „Московеца” с думите „господинът не е публична личност, не може да се оповести неговото име".

В Закона по досиетата има точно регламентирани правила по какъв начин се придобива информацията, анализира и кой има право да я поднесе на обществото. В случая тези правила са нарушени като цяло. Не коментирам кой ги е нарушил, това е въпрос на прокуратурата и се надявам тя да вземе отношение и то не само по този случай, каза Костадинов.

Той посочи, че Сергей Станишев е проверяван няколко пъти - като лидер на БСП, като министър-председател и като народен представител в 41-ото НС. Проверката не установила сътрудничество с каквито и да е служби.

Информация за сътрудничество на ДС на лидера на БСП Сергей Станишев под името „Московеца" се появи в социалните мрежи. Източникът не беше обявен. Станишев категорично опроверга слуховете и заяви, че ще поиска прокуратурата да разследва кой е изготвил този фалшификат за принадлежност към ДС и го e пуснал в публичното пространство.

„Очаквам Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса дали съм имал принадлежност към бившата ДС. Този фалшификат е конкретен пример за черен PR, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели. Припомням, че в коментар за Досието "Буда"Ако искам, това, което са направили, аз мога да ви го спретна на всичките". Очевидно Борисов е имал предвид не журналистите в България, а мен”, коментира още Станишев.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.