Пропускане към основното съдържание

"Люлин", "Младост" и "Овча купел" с най-много престъпност в София

Преглед на печата на 4 април 2013 г.

Трябват ни още 700 полицаи за улицата, анонсира в интервю за "Телеграф" Валери Йорданов, директор на СДВР. По думите му престъпността е най-висока в столичните квартали "Люлин", "Младост", "Овча купел" и центъра. Най-много домови кражби стават съответно в "Люлин" и "Младост".


Причината е, че тези квартали са и най-многолюдни. Освен регистрираните жители, там живеят и други, като общата бройка е около 270-280 хил. души. В момента свободната бройка на незаетите щатни места е точно 794.

"Мисля, че на този етап, ако тези около 700 полицаи бъдат назначени, ще успеем да реагираме доста по-добре на сигналите, от страна на гражданите", посочва Йорданов.

Предприемчиви роми от Видин, въртят печеливш бизнес, продавайки ток на съседите си на баснословни цени. Клиентите на електроразпределителното дружество опънали жици от домовете си до къщите на техните съседи, които не са абонати на енергото. Схемата за тази порочна практика разкрива в днешния си брой "Труд".

Пред "Стандарт" бившият министър на енергетиката Делян Добрев отказва да коментира проверките на прокуратурата. "Само ще обърна внимание, че държавата имаше 35 процента дял в ЧЕЗ. За да бъде взето каквото и да е решение, трябва да има съгласие на 51 процента", посочва Добрев.

"Страхувам се, че убиецът на детето ми вече не е в България и че въпреки присъдата може да не получи заслужено наказание", казва Виолета Александрова, цитирана от "24 часа". Тя е майка на Васил - едно от двете убити момчета пред столичната дискотека "Соло" на 18 април 2009 г. Във вторник делото за касапницата до клуба, който е на метри от Съдебната палата, претърпя обрат.

25-годишният Илиян Тодоров бе осъден на доживотен затвор за двойното убийство, след като година и четири месеца по-рано бе оправдан от първата инстанция - Софийския градски съд, уточнява още "24 часа".

Комшии може да решат вота в Кюстендилско, алармира под глава "Стандарт". Стотици македонци и сърби с двойно гражданство "изскочиха" от избирателните списъци. за предсрочните избори на 12 май. Само в секция номер 30 в кюстендилското училище "Даскал Димитров" право на глас имат 400 от съседите ни.

Двойно повече непушачи, отколкото пушачи са получили сърдечен пристъп от началото на годината. Това показва националният електронен регистър по инвазивна кардиология, извежда под глава "Преса". Въпреки мненията на лекари, че цигарите са основен рисков фактор за сърдечносъдовите заболявания, по които България е на първо място в Европа, цифрите сочат друго. През януари 2013 г. от приетите в болница със сърдечен проблем непушачи са 1545, пушачите - 864, а отказали се - 629. За февруари от лекуваните в кардиологии 1486 никога не са палили цигара, 730 пушат по една кутия, а 649 са бивши пушачи. Само през първите два месеца 227 души без никакви рискови фактори са били приети в болница.

Конско месо бе открито в продуктите на два български месопреработвателя, без то да е обявено на етикета, алармира на първа страница "Труд". В партидата на "Мес-ко"- Петрич конското е 7 процента, а при "Бони оборот" - 10 на сто. Месото е открито в саздърма, сушеница и варено-пушен колбас. На етикета обаче пише, че съдържат само телешко, показва изследване на Българската агенция за безопасност на храните.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.