Пропускане към основното съдържание

Очаква се топло време за януари

Очаква се топло време за януари
През следващото денонощие времето ще започне да се затопля. Ще бъде по-често със значителна облачност, без валежи, почти тихо. На много места в низините ще бъде с намалена видимост, а по поречието на Дунав почти през целия ден - мъгливо, съобщиха от НИМХ. Минималните температури ще са между минус 2° и 3°, в София - минус 2°. Максималните, в по-голямата част от страната, между 7° и 12°, в крайните северозападни райони ще останат по-ниски: 3°-5°. В София - около 7°.


Атмосферното налягане ще се задържи по-ниско от средното за месеца.

Над планините облачността ще се разкъса, като по-значителна ще се задържа по срещу ветрените склонове и върхове. Постепенно вятърът ще се ориентира от югозапад, усилвайки се в западната част от страната - след обяд по високите била и върхове 80-100 км/ч. Ще се затопли - на 1200 м.н. в дневната температура ще достигне 9-10°, на 2000 метра: 3-4°.

По Черноморието ще бъде с разкъсана облачност, по-значителна по северното крайбрежие. Вятърът вече ще е от югозапад, през по-голямата част от деня слаб, към края на деня по южното крайбрежие до умерен. Максимални температури от 8° на север до 10-12° - в южните райони. Вълнението на морето ще е до 2-3 бала.

Източник dnes.bg

Коментари

Популярни публикации от този блог

Коледни стихотворения за деца

Елхичке зелена, в гората родена, с дъх чуден на прясна смола и с тънички листи тъй нежни и чисти, на гости при нас си дошла. ............

Пожелания за имен ден

Честит имен ден! Ти знаеш,че малко мисля и много говоря. На днешния ден обаче мислих дълго-о и го измислих: Наздраве, да ти е живо и здраво името!

Имената на джуджетата на дядо Коледа

Счита се, че коледните помощници или повече известни като коледните джуджета на дядо Коледа , произхождат от скандинавските домашни гномчета, познати още от езическата епоха. Съществува поверие, че домашните гномчета пазят дома от злото и са услужливи към хората, които заслужават добро отношение, но към останалите те могат да бъдат изключително зли. В средата на ХIX век скандинавските писатели създават нов образ на познатите гноми - коледни елфи, които правят пакости, но имат добри сърца. Колкото по-популярен става празникът Коледа, толкова повече се пише за елфите и се описват като верни приятели на дядо Коледа.